Simon Gevert Youtube kanal
Att resa långt för att spela fotboll har tidigare inte legat för Simon Gefvert. Som ungdomsspelare valde han – till stor del tack vare stöd från pappa Anders – att tacka nej när större klubbar ville locka honom till sig. Simon blev kvar i moderklubben Ösmo GIF tills han var 16 år och gick sedan vidare till grannkommunens bästa klubb IFK Haninge.

– För mig var det bra att stanna länge i Ösmo GIF. Det är en klubb som verkligen är mån om att ha en bra verksamhet för barn och ungdomar. Nu när jag ska spela i division 1 får jag en chans att visa att man kan nå långt, utan att gå till en storklubb redan i ungdomsåren.

För att kunna visa detta har Simon Gefvert nyligen startat en Youtube-kanal. Vid de tillfällen då det varken är träning eller tenta på gång kan han filma och lägga upp nya klipp.

– Youtubekanalen är helt nystartad. Genom den vill jag ge inspiration till unga spelare, bland annat genom att tipsa om sådant som man kan träna på egen hand.