Ösmo Fotboll Årets Förening 2019!!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Ösmo GIF:s P08!
På lagsidan kan ni se träningstider, kommande matcher, läsa om truppen och kolla in senaste nyheterna om laget plus mycket mer.

Referat: Ösmo GIF FK - Reymersholms IK 1
Seger i sommarvärmen
2021-06-19 15:38

En snabb matchanalys från dagens match.

Skönt med lite tidigare matchstart idag.. Men det var tryckande varmt.. Vi hade kallat många spelare för att kunna byta mycket vilket vi gjorde..

Första börjar trevande, vi tar med oss spelet från gårdagens match.. Vi gör det lite för svårt och det blir lite för mycket skolgårdsfotboll.. Reymers tar ledningen och efter det börjar vi hitta rätt i positionerna.. Men vi går till pausvila i underläge..

Vi har ett bra prat i paus och kommer ut i andra med mycket bättre spel. Framförallt är vi mer på tå.. Vi vinner mer närkamper på mitten och och fördelar ut bollar på kanterna.. Vilket gör att vi får till vårt egna spel.. Vi skapar mycket chanser och vinner andra med 3-0.. Med bud på fler.. Många avslut och ett flertal av dom i ramverket..

3:e är våran period. Vi har mycket mer ork trotts att många spelade igår.. Vi äger mitten och får till fantastiska uppspel på kanterna.. Vi får till pressen och vi jobbar rätt i korridorerna..

 

En bra match där många visar vilja och Ösmo hjärtat..

Jag brukar inte höja en spelare mer än andra men idag så får Hugo guldstjärna för sitt fantastiskt fina jobb på mittfältet.. Övriga får även dom stjärnor med sig hem..

Bra laginsats idag..

 

⚽👍

Referat: Sörskogens IF 1 - Ösmo GIF FK
Tuff förlust mot Sörskogen
2021-06-18 23:56

En kort rapport från kvällens match mot Sörskogen.
En match där vi inte kommer upp i den standard vi kan. Matchen börjar med mycket tappade bollar från vår sida och dom skapar några chanser där vi tappat boll i uppspelsfasen.. Trots lite svajigt spel så är det vi gör kvällens första mål.
Lagen byter lite chanser i slutet av första men vi håller undan och har 1-0 i paus..
Andra startar och vi är inte på tå. Vi ligger för långt ifrån deras spelare när dom anfaller och vi är oftast tvåa på bollarna.. Vi slarvar i uppspelsfasen och det är mycket fel pass som gör att vi inte kommer upp i banan utan får försvara oss istället för att anfalla.. Vi blir tveksamma i närkampsspelet och dom får lira boll, vilket dom gör bra och mycket enklare än oss.. Dom vinner andra med 2-0 som kunde vart mer om inte Felix hade räddat.
Tredje blir lite bättre, men det räcker inte idag.. Vi kör fast i uppspelet och får inte den press vi vill få på motståndarna i deras uppspel..

Stort tack till Evelina från F08 laget och Alexander från P09 som ställer upp och lirar med oss när vi är semester sargat..

Referat: Ösmo GIF FK - Tallkrogens IF
Premiär i 7mot7 serien
2021-05-24 10:29

Då vi inte har tillräckligt med spelare i truppen för att ha två 9mot9 lag så har vi änmält oss till en serie där vi spelar 7mot7 och åldersklass P08/07. Vilket gör att vi kommer att ta med spelare från vårt 07 lag till dessa matcher.
På detta sätt får vi mycket matcher och vår målsättning är att alla ska spela minst 1 match i veckan. å Nu i Corona tider så får man bara spela 1 match i veckan.

Då vi inte hade en aning om nivån på lagen i serien så var det nervöst i början av matchen. Vi var lite avvaktande i första minuterna. Men när nervositeten släppte så fick vi gång vårt spel och vi kom närmare deras mål.
Tillslut så hittade vi helt rätt och då släppte allt.

Vi rullade boll kanonbra och vi kom till fina lägen och rullade in flera fina mål.

Dagens höjdpunkter:

  • Karam tillbaka i sin första match efter sin olycka för ett år sedan och målskytt
  • Yazan från P07 gjorde sin livs första fotbolls match och fick stänka dit 2 mål
Referat: Ösmo GIF FK - Huddinge IF P08:1-2
Hemma premiär mot Huddinge
2021-05-24 10:23

Efter förra matchen mot Nifen så har vi haft två bra träningar och pratat om att våga spela vårt eget spel.

Det gör vi denna match. Vi försöker att få längre passningar och göra enklare beslut och när vi möter ett lag som vill spela fotboll och föra bollen så blir det en riktigt rolig match.
Huddinge vill lira boll och gör det stundtals riktigt bra och vi får jobba med omställningar.
Men efter ett tag så tar vi över spelet mer och mer. Vilket gör att vi kan spela det spel vi vill. Mycket boll och våga börja om när vi inte hittar lägen. Det gör vi riktigt bra i period 2 och 3.

Huddinge orkar inte riktigt att stå emot och vi kan komma till avslut fler och fler gånger och det ger resultat.

En bra match från vår sida och vi visar att vi kan när vi vill :)

Referat: Nynäshamns IF FK 1 - Ösmo GIF FK
Äntligen premiär i vårväder!!
2021-05-08 16:57

Vad kan va bättre, vi får lira matcher igen och vi rivstartar med ett äkta derby..

Både derby och premiär påverkade spelet idag.
Vi var lite nervösa och ivriga att komma igång och att det sen var mot "rivalen" Nynäs gjorde spelet inte bättre.

Första perioden så vill vi väldigt mycket och vi glömer bort vårt fina passnngsspel som vi kan prestera.

Mycket är på vilja och chans, vilket gör att vi är rätt hårt tillbaka pressade i dom första 10 minuteran och vi gör mycket individuellt. Vi ger oss själva inte tid att föra spelet. Då vi "kladdar" lite förmycket med bollen..

När vi stundtals hittar tillbaka till vårt egna spel så lirar vi oss igenom deras försvar fint och skapar lite chanser. 
Vi tar över lite mer och på en hörna så kan Ludde på en retur fint placera in bollen och vi tar ledningen. Kanske inte så rättvist med tanke på dom första 15 minuterna. Men som sagt när vi lirar som vi tränat så är vi farliga..

Reduceringen kommer lite snöpligt, vi har tagit över spelet och ett ihopslag så får dom en kontring som gör att dom kommer ensam mot Felix. Deras forward får in den trots att Felix kommer ut perfekt och skär av men den rullar in.

 

Andra halvlek är en tuff halvlek, med mycket kamp på mittplan, vi försöker rulla bollen mer och skapar fler och fler chanser men vi får inte in bollen. Nynäs skapar en del vassa lägen på kontringar där vi går bort oss lite i försvaret men Felix storspelar i kassen och räddar allt som kommer mot mål.. Det märks mer och mer att det är derby för det smäller kanske lite förmycket på benskydden och hälarna. Vilket gör oss lite tveksamma i närkamperna men vi står upp bra och visar att vi vill och kan lira boll.
Om första periden gick till Nifen så är det nu 1-1 i perioder också. För jag tycker att vi för spelet och stoppar deras försök till långa bollar på sina forwards. 

 

I 3:e fortsätter vi att pressa i deras uppspel och vi vinner mer bollar på mitten än tidigare..

Vi ger oss lite mer tid..Dvs vi har ett längre spel och vi ger varandra tid att spela boll. Samtidigt som vi snabbt ställer om när vi tappar boll och inte låter dom spela sina långa bollar in bakom vår backlinje.
Det är det som ger oss läget att göra 2-1. Hård press från Hugo gör att dom får rensa på chans som Ludde kan ta ner och avvancera i banan. En fin dribbling och ett perfekt avslut på en chanslös målvakt..
Efter det så pressar Nifen på hårt och vi får inte till uppspelen. I en tilltrasslad situation så drar vi på oss en straff som dom slår in. Vi skaper lite chanser som träffar målramen eller smiter strax utanför..
Vi blir lite ängsliga i slutet och dom kan skapa lite fler chanser än oss
Men Felix storspelar i målet och matchen slutar 2-2.

En match vi ska vara nöjda men. Det var många huvuden som hängde efter slutsingnalen och det visar att killarna vill mer. Det var inte pga resultatet utan att dom vill lira bättre fotboll. Vilket jag tycker är kanon.. 
Alla på plan idag sliter och gör sitt jobb, det ska dom ta med sig..

Forza Gifen..
Coach Kaj

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 10/10 11:30
2 - 3  
Sön 3/10 10:30
0 - 0  
Kommande aktiviteter
Match, Ösmo IP 1, 17/10 10:00
Träning, Ösmo IP, 18/10 18:30
Träning, Ösmo IP, 20/10 18:30
Match, Hanvedens IP 22, 24/10 11:00
Nyheter från föreningen
Ösmo GIF Fotboll, 09/10 05:00 
Ösmo GIF Fotboll, 08/10 22:42 
Ösmo GIF Fotboll, 01/10 07:33 
Ösmo GIF Fotboll, 30/09 22:45 
Ösmo GIF Fotboll, 26/09 23:07 
Ösmo GIF Fotboll, 24/09 15:37 
 
Stöd Ösmo GIF fotboll
Huvudsponsor
Silversponsor
1935Klubben
Samarbetspartners

Väder Ösmo

Följ Ösmo Fotboll