Vi är ca 15 tjejer som tränar och spelar matcher tillsammans, de flesta har spelat fotboll några år. Alla som vill spela fotboll, utvecklas och ha väldigt roligt både på plan och utanför, är välkomna till oss :)

Följ oss gärna på instagram: @osmo.damjuniorer
Referat: Skogås-Trångsunds FF Blå - Ösmo GIF FK 1
Förlust mot Skogås Trångsund FF i avslutande seriematchen
2023-10-16 14:02

I söndags mötte vi Skogås Trångsund FF på bortaplan i den här säsongens sista match. Även till denna match så har vi lyft upp förstärkningar från F0809-laget, denna gång hann de till och med äta mellan deras match och vår match.

Vi har haft en bra stämning i laget efter Gothia cup, där vi fick ihop laget och alla spelare kom varandra närmare. På samlingen och uppvärmningen hade vi positiv energi med massa leenden och skratt, härligt när fotboll är roligt.

I matchinledningen så känner lagen på varandra och vi har fler halvchanser, bästa möjligheten till ledningsmål är när Felicia L så när friställer Shirin mellan mittbackarna. Istället är det Skogås som i den tjugosjunde matchminuten kommer till ett avslut från nära håll i vårt straffområde och de kan ta ledningen med 1-0. Vi försöker få till en kvittering, men det blir oftast tidiga avslut och skott utifrån som Skogåsmålvakten enkelt kan ta hand om.

I paus pratar vi om att fortsätta att spela bollen inom laget, att inte ha så bråttom till avslut och att inte försöka slå den avgörande passningen direkt.

Vi kommer ut i andra halvlek och försöker göra som vi sade i paus, men precis som i första så tar vi avsluten från distans istället för att söka oss in i straffområdet först. Nästa mål i matchen är det Skogås som gör, då de får in 2-0 i den femtioåttonde minuten. Strax efter ökar de på till 3-0 och lyckas sedan hålla undan till matchen är slut.

Vi gör en stark höst med tre bortasegrar mot Saltsjöbaden, Nockebyhov och Ingarö. Två förluster, hemma mot Sickla och borta mot Skogås Trångsund, samt en till förlust på WO mot Enskede. Tabellen kan snart summeras, Hammarby har två matcher kvar som spelas kommande helg, men redan nu kan vi se att det är en tät tabell med flera lag på samma poäng.

Närmast väntar dammatch imorgon tisdag för några av våra spelare, annars så är nästa matchtillfälle första helgen i november då DJ-serien i futsal drar igång. Vi kommer även träna inomhus en gång i veckan, återkommer med med info när vi fått svar på tid och dag från kommunen.

Referat: Ösmo GIF FK 1 - Sickla IF 2
Förlust hemma mot Sickla IF
2023-10-07 21:07

På ett blåsigt Ösmo IP tog DJ-laget idag emot Sickla IF i den nästsista matchen i serien DJ-3B.

Vår förhoppning innan matchen var att förlänga höstens segersvit och känsla var god på uppsnacket. Precis som tidigare under hösten så hade vi lånat in tre F0809-spelare. Idag kom de direkt från deras egna seriematch till vår, men de krigade på bra. Tack för att ni ville hjälpa oss i vår match!

Första halvlek inleddes med avvaktande spel med några halvchanser för båda lagen första tio minuterna, där vi kämpar på bra i den friska motvinden. I den elfte matchminuten så kommer Sickla in i vårt straffområde från vänster och efter en lite tilltrasslad situation så står en Sickla spelare plötsligt med bollen framför ett öppet mål och kan rulla in 0-1. Vi krigar oss tillbaka och är nära mål ett par gånger innan vi i den artonde matchminuten pressar till oss bollen från Sicklaförsvaret. Elvira skjuter först bollen från nära håll på målvakten som släpper retur rakt ut som Elvira lyckas trycka in till 1-1. Strax efter är vi ytterst nära att ta ledningen, men bollen går tätt utanför stolpen. I paus konstaterar vi att det är tufft i motvinden och att den kalla o fuktiga höstluften river i luftrören på flera av de spelare som är tillbaka från förkylning.

I den andra halvleken spelar vi med vinden, men det är Sickla som skapar några halvfärdiga lägen. De får matchens två första hörnor och är nära att ta ledningen. Vi har också några lägen, men skärpan i avsluten saknas. I den sjuttiofjärde matchminuten kommer Sickla fram på vår högerkant och kommer till ett avslut I straffområdet till 1-2. Vi pressar på för en kvitteringsboll och det är riktigt nära i slutminuterna när vi har två-tre bra lägen framför mål, men skotten vill inte gå i målet.

Vi kommer inte riktigt upp i nivå i dagens match, det berodde nog på att flera stått över senaste två veckornas träningar på grund av förkylningar och skadekänningar. Men det är bara att nöta vidare på träningarna inför sista seriematchen som är nästa helg, borta mot Skogås Trångsund 15 oktober kl 16:00 på Stora Mossens IP.

Målskytt för Ösmo GIF:

Elvira Lundberg ⚽️

Referat: Ingarö IF - Ösmo GIF FK 1
Seger på bortaplan mot Ingarö IF
2023-09-23 00:58
Segerjublande: Shirin, Felicia D, Alva, Leonie, Felicia, Viola, Elvira, Shulamit, Lova, Ebba, Evelina, Meliha, Tilda & Azra

På fredagskvällen åkte Ösmo GIF damjuniorer till Ingarö IP för att möta erkänt svårspelade Ingarö IF. De låg i delad serieledning på samma poäng som Saltsjöbadens IF (som vi vann emot i förrförra omgången), Hässelby SK och Enskede - samtliga på 22 poäng, men olika antal spelade matcher. Ingarö hade även 46 mål framåt på 11 matcher så vi väntade oss en tuff match.

Vi hade som vanligt fyllt på med fyra F0809-spelare, idag var det Evelina, Meliha, Shulamit & Tilde som fick chansen.

Vid matchstart gav det lätta duggregnet en höstig inramning på den elbelysta konstgräsplanen. Inledningen är trevande, med chanser framåt för båda lagen. Men Ösmo tar över allt mer och skapar allt fler klara målchanser. I den trettiosjätte matchminuten rivs Elvira ned i ett vänsterläge ungefär halvvägs in på Ingarös planhalva. Lova skjuter med fin känsla in frisparken, över Ingarömålvakten, till 0-1. Tre minuter senare, i den trettionionde matchminuten, pressar Shulamit fram ett hemåtpass från Ingarös mittbackar till målvakten. Elvira rusar dit i full fart o målvakten får ett dålig första tillslag och Elvira kan trycka in 0-2 från nära håll. Vi går till halvtidsvila i en trygg ledning efter ett kraftigt spelövertag: 5-1 i skott på mål och övertygande 8-0 för tillfällen i offensivt straffområde.

I inledningen av andra halvlek är spelet lite jämnare, lagen byter chanser med varandra - men det är fortsatt Ösmo som har de vassaste målchanserna, med avslut inifrån straffområdet istället för utifrån som Ingarö. I den sjuttiofjärde minuter skjuter Tilda ett skott som täcks av en av Ingarömittbackarna, men vi har lite flyt då returen går till Felicia D som inifrån straffområdet kan skjuta ett rakt hårt skott invid stolpen vid sidan om Ingarömålvakten till 0-3. I den åttiotredje matchminuten så får vi pånytt utdelning av vår höga press när en av Ingarömittbackarna spelar hem bollen till målvakten som tar upp den med händerna så vi får indirekt frispark någon meter in i straffområdet. Efter att Ingarö radat upp alla tio utespelare i muren petar Felicia D till Lova som skjuter bollen tätt över ribban. I slutminuten så trycker Azra upp en utspark till mittcirkeln, Shulamit är där och stressar Ingarös mittbackar att spela en klen hemåtpass som Felicia D är först på. Hon driver bollen framåt ser att det finns en lucka vid sidan om målvakten o skjuter ett kliniskt kanonskott otagbart för målvakten till 0-4. Sedan blåser domaren av matchen.

Ösmospelarna jublar efter tredje segern på raken och andra raka hållna nollan efter väldigt bra spel. Även om spelet var jämnare i andra halvlek så vinner vi skotten på nytt, även denna halvlek med 5-1. Tillfällen i offensivt straffområde landade på 6-0. Statistiken speglar matchresultatet, idag var vi det starkaste laget i offensiv tredjedel.

Vi har även en stark backlinje som tillsammans med mittfältet stängde ned Ingarös offensiv idag. De tilläts skjuta från håll eller ta sig ned mot hörnflaggorna, men allt som oftast så lyckades vi täcka såväl skott som försök till inspel.

Framåt hittar vi runt både på kanterna för inspel såväl som centralt i det raka spelet, vilket gav många avslut i straffområdet. Känslan är att vi är närmare ett femte mål än de är ett reduceringsmål.

Samtliga Ösmospelare var delaktiga i segern, kul att se er spela med självförtroende och pondus idag. Alla spelade riktigt bra och det blev en segerglass på McD innan vi rullade hemåt från Stockholm.

Nästa match i DJ-serien är hemma på Ösmo IP, lördag 7 oktober kl 14:30, mot Sickla IF.

Målskyttar för Ösmo GIF:

Felicia Dahlborg ⚽️⚽️

Lova Nyberg Carlsson ⚽️

Referat: Nockebyhovs IF 1 - Ösmo GIF FK 1
Seger borta mot Nockebyhovs IF
2023-09-17 17:29
Segertjejer: Amanda, Tilda, Alva, Ella, Leonie, Elvira, Shirin, Meliha, Ebba, Lova, Viola, Felicia och Azra

Idag åkte vi till match med ett taggat gäng som var peppade efter förra helgens seger i damjuniorserien. Dagens motstånd stod Nockebyhovs IF för på ett soligt Åkeshovs BP i västerort.

Vi inledde piggt, erövrade ofta boll på Nockebyhovs planhalva och kom till många avslut som deras målvakt räddade. Men så i den tjugoåttonde matchminuten får Tilda lite utrymme på mittfältet och kan lobbskjuta in 0-1. Vi fortsätter att spela bra halvleken ut, men skotten går antingen mitt på målvakten eller utanför. Tror även att vi hade ett skott i stolpen. Nockebyhov sticker emellan med ett par farliga kontringar.  Vi noterade tolv mot två skott på mål till vår fördel.

Andra halvlek är det istället Nockebyhov som inleder piggt och vi har svårt att få ordning på uppspelen de första tio minuterna. Nockebyhov får en straff, men Azra räddar o Viola kan skjuta ut returen. Vi får till allt bättre uppspel som gör att vi kommer till fler avslut i Nockebyhovs straffområde (hela åtta stycken), på ett av dessa gör Ebba ett mål efter inspel från högerkanten i den sextionionde matchminuten till 0-2. I slutet av matchen får vi hörna och Viola placerar bollen vid första stolpen, där Shirin kan lyfta in 0-3 med nittio minuter på matchuret.

Skönt för spelarna i laget att följa upp förra helgens seger med ännu en. Idag spelade samtliga lagdelar bra under hela matchen, vi ger inte upp även om det bitvis gick lite trögt. Kul att se att de spelare vi lånat in från F0809 även tar för sig i damjuniorserien. Tack Amanda, Meliha och Tilda för att ni ville vara med!

Nästa match i damjuniorserien är på fredag 22 september borta mot Ingarö kl 20:00.

Tilda ⚽️

Ebba ⚽️

Shirin ⚽️

Referat: Saltsjöbadens IF - Ösmo GIF FK 1
Seger mot Saltsjöbadens IF i höstens första match
2023-09-10 07:24

Efter ett långt sommaruppehåll på över tretton veckor så var det äntligen dags för seriematch igen för Ösmo GIF damjuniorer.

En del har hänt sen innan sommaren, vi har slagit ihop vår trupp med damlaget. Vår tränare Fredrik kliver in jämsides Vesa som damtränare, samtidigt som vår spelare får chansen till spel med damlaget. Sex av damjuniorspelarna har tagit vara på den möjligheten och förstärkt damlaget under de tre matcherna i damserien nu i höst.

Damspelarna är dock för gamla för att spela i damjuniorserien, där spelarna inte får vara födda före 2004 för årets serie. Så vi fortsätter att förstärka DJ-laget underifrån genom att erbjuda våra duktiga tjejer från F0809 möjlighet att spela med oss. Till helgens bortamatch mot Saltsjöbadens IF hade vi lyft in tre F0809-spelare för att fylla upp den fjorton spelare starka matchtruppen.

Inför matchen gick vi igenom punkter för vad respektive lagdel skulle fokusera på under matchen. Dessa punkter var något som alla spelare verkligen levererade från start till slutsignalen. Vi inledde första halvlek med flera fina kombinationer, där vi spelade bollen i och mellan lagdelarna för att komma till avslut. Detta var något som vi fortsatte med matchen igenom, även om Saltis tog ledningen med 1-0 efter friläge mot Azra i den nittonde minuten. Strax efter kvitterar vi till 1-1 när Fille knäar in en hörna. Resultatet står sig sedan halvleken ut.

I andra halvlek fortsätter vi att rulla boll och kommer till flera avslut i Saltis straffområde. Vid en sådan situation, med flera försök i samma anfall, så rullar bollen rakt ut till Meliha som bombar in 1-2 i den femtioandra matchminuten. Två minuter senare kvitterar Saltis till 2-2, något tursamt ur snäv vinkel. Men Shirin fixar segermålet till 2-3 efter att Lova friställt henne bakom backlinjen på frispark, där Shirin kyligt lobbar över den utrusande Saltismålvakten.

Idag kämpade alla järnet och vi fick nog ut det mesta av vad våra spelare hade att ge. Extra roligt att se och höra hur de hjälper varandra på plan med positivt pepp och instruktioner till varandra.