Tullinge Triangel Pojkar FK5 - 1Ösmo GIF FK 1

Damjuniorer
Referat: Tullinge Triangel Pojkar FK - Ösmo GIF FK 1
Bra spel av damjuniorerna mot Tullinge Triangel Pojkar, men inga poäng
2022-05-17 23:50, Damjuniorer

Damjuniorerna är inne i en tuff period med många matcher på kort tid, ikväll spelade man fjärde matchen på sex dagar. Men våra grymma tjejer krigade på bra och bjöd upp till kamp mot Tullinge i en sen veckodagsmatch på Brantbrinks IP med matchstart 20:00.

Innan matchen pratade vi om att tajta ihop oss på mittfältet och försöka hitta tillbaka till vårt fina kortpassningsspel som vi hade i 6-0 segern mot Stureby för två helger sen.

Det var ett taggat gulsvart lag som klev ut på planen och vi öppnade matchen bra. Men lite olyckligt för oss så gör Tullinge, något tursamt, 0-1 redan i den tredje minuten. Vi är där i situationen och även på bollen, men deras anfallare får ändå med sig den och kan skjuta bollen i mål. Lite hängiga huvuden efter det, men allt eftersom så får vi igång vårt spel igen. Mittfältet vinner flera bollar och kan snyggt passa sig vidare med korta passningar upp på Tullinges planhalva och sätta våra anfallare i fina lägen flera gånger. Felicia har ett skott som Tullinges målvakt precis lyckas nå och tippa i ribban. Fatush har ett lurigt skruvat skott som först ser ut att gå in, men på något sätt så skruvar bollen sig utåt o smiter precis förbi stolpens utsida. Backlinjen fortsätter imponera med sitt samspel och ställer, allt som oftast, Tullinges anfallare offside i deras anfallsförsök. I halvlekens sista minut så gör sedan Tullinge 0-2 på hörna efter trängsel där vår målvakt Azra inte kommer ut för att boxa bort bollen. Ännu en halvlek där vi har mycket boll och spelar riktigt bra, med både spelbredd och speldjup, och många åassningar som når rätt adress, men trots det så hamnar vi i underläge. Lite surt för tjejerna att vi inte får bättre utdelning på vårt fina spel.

Andra halvlek fortsätter som den första, med jämnt spel och mycket kamp i planens mittdel, men det är likväl Tullinge som utökar sin ledning två gånger om. Först till 0-3 efter en misslyckad rensning med efterföljande långskott i mål och sen 0-4 på hörna. Viola har ett giftigt skott strax utanför stolpen när hon kommer med upp i ett anfall. Vi hittar även flera fina samarbeten framåt mellan mittfältarna och anfallarna, dock utan att komma till de där riktigt vassa målchanserna. I 80:e minuten får vi en frispark strax utanför straffområdet som Lova elegant skjuter in via ribbans underkant till 1-4. Något senare så utökar Tullinge igen till 1-5. I matchens sista minut så jobbar vi oss in i Tullinges straffområde och en av deras spelare tar bollen med handen, men tyvärr så missar vi straffen då skottet skjuts över. Alla är där och stöttar straffskytten, schyssta som vi är mot varandra.

Alla spelare kämpade väl idag, backlinjen spelade klokt och säkert i stort sett hela matchen - de höll sin linje och varierade mellan att ställa Tullinges anfallare offside och att ta djup. Våra mittfältare och forwards tog ofta ett stadigt grepp om spelet på mitten och vann mycket boll samtidigt som de hittade varandra mycket bättre i kortpassningsspelet efter bollvinster jämfört med den gångna helgens matcher - vilket även omvandlades till en hel del fina lägen med avslut mot Tullingemålet. Alltså med beröm godkänt till samtliga spelare.

Emilia förtjänar lite extra beröm då hon gick in i mittfältstriangelns spets och spelade klokt o behärskat, såväl framåt som bakåt.

Imorgon väntar ny bortamatch för damjuniorerna då de möter Segeltorp borta.