Referat: Ösmo GIF FK 1 - Hanvikens SK Vit
Vinst för damjuniorerna på hemmaplan mot serieledande Hanvikens SK
2022-05-21 20:26, Damjuniorer
Segerjubel efter 3 poäng mot Hanviken

Det blev en jämn och tuff kamp för Ösmo GIF:s damjuniorer mot serieledande Hanvikens SK, en match som tjejerna sett fram emot och där det var viktigt för dem att spela bra. Vi hade, precis som vanligt, fyllt på med förstärkningar underifrån med några spelare från 08/09-laget samt två 06:or i vår laguppställning för dagen.

Matchen inleddes i högt tempo med chanser för båda lagen. En bit in i första halvleken kommer Felicia fri på ett genombrott efter passning från Elvira och rundar Hanvikens utrusande målvakt, men bollen far iväg lite för långt o sen hinner Hanvikens backar ikapp vilket gör att situationen rinner ut i sanden. Det är en hel del närkamper, men våra tjejer står upp bra. Lova får gult kort i en närkamp, då domaren tycker att hon satsar lite för hårt. De gånger Hanviken får till inspel bakom våra backar så står de antingen offside eller så tar vår målvakt Azra hand om bollen. Första halvlek slutar 0-0 och våra tjejer har kämpat väl o vi är väldigt nöjda med vår insats så här långt i matchen. Känslan är att vi är närmare att göra mål än våra motståndare.

Andra halvlek inleds med ett par farligheter för Hanviken, men vi lyckas freda målet. Elva minuter in så får Felicia bollen ute till vänster strax över mittlinjen, hon utmanar sin spelare och bryter inåt, tittar upp o ser att Hanvikens målvakt står långt ut. Felicia drar till och bollen flyger i en fin båge in i målet, otagbart för Hanvikens målvakt. 1-0 till Ösmo GIF! Ella har också ett fint läge att göra mål när hon driver upp bollen från mittfältet, fintar bort Hanvikens mittbackar och skjuter ett pressat skott som Hanvikens målvakt räddar. Våra tjejer krigar sen på bra för att försvara vår 1-0-ledning, ibland med lite väl mycket kraft tycker domaren och både Ella och Leonie får var sitt gult kort. På slutet pressar Hanviken på för en kvittering, men vi håller undan o jublet som utbryter när domaren blåser av matchen är underbart.

Äntligen är trenden med bra spel i matcher där vi får noll poäng bruten. Idag förtjänade tjejerna verkligen 3 poäng, då de kämpade väl och kom rätt i många situationer. Alla hade en del i de tre poängen vi vann idag!

Beröm till samtliga Ösmospelare, ni var riktigt grymma idag!