SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ösmo GIF FK 1
3 - 3
Essinge IK Gul
Ösmo GIF FK 13 - 3Essinge IK Gul

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 11 september, 13:00
Plats:Ösmo IP 1
Tävling:
Matchnummer: 151408064
Samling:12:00, Ösmo IP
Trupp:Alva Larson Berglund
Amanda Werner
Azra Ahmetasevic
Ella Ritari
Elvira Lundberg
Emilia Wahlström
Emilia Zazzi
Evelina Axner
Felicia Linderoth
Leonie Dirmeus
Liliyan Farho
Nea Söderlund
Wilma Fager
Zisan Yilmaz
Delad poäng hemma mot Essinge IK
2022-09-11 19:28
Ösmos starka F07-lag spelade oavgjort mot Essinge IK

Då vårens möte mot Essinge IK blev flyttat till senare i höst visste vi inte riktigt vad som väntade oss i dagens match. Från tabellen kunde utläsas att de hade gått ungefär som oss hitills i serien med raden 7 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster, att jämföra med vår rad 7-2-2 innan matchstart. De hade också gjort fler mål med 43 gjorda mål mot våra 21 mål framåt.

 

Vi fokuserade därför snacket innan match på defensiven och hur vi ställer om från försvar till anfall. Vi påminde även om att ha roligt på planen och att peppa varandra. 

 

Som vanligt förstärkte vi med två 06:or och fyra spelare från F08/09 utöver våra tjejer födda 07.

 

I matchens tredje minut är Elvira påpassligt framme och snor åt sig bollen från Essingemittbacken som fått en halvtaskig hemåtpassning. Elvira driver in i straffområdet o skjuter stolpe in till 1-0. Dessvärre så kvitterar Essinge redan i nästa matchminut, 

i anfallet efter vårt ledningsmål.

 

Vi skapar sedan flera chanser med bollar in från sidan in i straffområdet eller rakt framifrån, men inga fler Ösmomål innan paus. Istället är det Essinge IK som gör 1-2.

 

I pausen så peppar vi spelarna att fortsätta den fina variationen i anfallsspelet. 

 

I den andra halvleken tar vi över spelet mer och mer, framförallt så kommer vi ofta fram på kanterna. I den femtiosjunde matchminuten så bryter Wilma ett uppspel från Essinge på vår högerkant och kan skjuta bollen över målvakten in i bortre delen av målet till kvittering 2-2.

 

Nu följer en lång press mot Essingemålet i jakten på ett ledningsmål, vi har flera fina chanser där Felicia och Elvira kommer fria med Essingemålvakten som lyckas freda målet. Elvira har även ett skott i ribban. Dessvärre är det Essinge IK som lyckas ta ledningen i minut 71, i ett av de fåtal gånger de kommer in i straffområdet. 

 

Ösmotjejerna visar styrka när de fortsätter att trycka på mot Essingemålet, för de är inte nöjda med att ligga under. Vi får en hörna i matchminut 77, där Evelina slår hörnan förbi målvakten, mot bakre delen av målområdet. En Essingespelare får en olycklig träff när hon försöker rensa och lyfter bollen över målvakten till självmål, 3-3.

 

Nu har våra spelare fått segervittring och fortsätter pressa mot Essingemålet under de avslutande tre minuterna, men resultatet 3-3 står sig. Trots det oavgjorda resultatet så avancerar vi från tredje till andra plats i vår serie F2007-4B.

 

Jag vill lyfta fram att våra spelare är starka mentalt och visar stor beslutsamhet i viljan att gå framåt i jakten på mål. De kommer tillbaka från underläge två gånger, vilket är riktigt bra gjort. Vi har tydligt höjt vavariationen i vårt anfallsspel och får oftare med flera spelare framåt och kommer även till avslut på mål flera gånger än tidigare matcher vilket är kul att se då vi fokuserat på anfallsspelet under höstens träningar.

 

Berömmet efter matchen riktas därför till samtliga spelare, just för att de aldrig ger upp och kämpar sig tillbaka från två underlägen idag. Extra plus till Elvira som skapar många farliga lägen i matchens båda halvlekar.

 

Vi möter Essinge IK igen 1e oktober, då får vi chans till revansch och har ny chans på tre poäng. Men redan på onsdag är det dags för nästa match då vi möter Segeltorp borta i en flyttad hemmatch i DJ-serien.

 

Målskyttar för Ösmo GIF:

Elvira Lundberg ⚽️

Wilma Fager ⚽️

Självmål Essinge IK ⚽️

 

 

 

<< Tillbaka

 
 
Stöd Ösmo GIF fotboll
Huvudsponsor
Silversponsor
1935Klubben
Samarbetspartners

Väder Ösmo

Följ Ösmo Fotboll