SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Ingarö IF
0 - 4
Ösmo GIF FK 1
Ingarö IF0 - 4Ösmo GIF FK 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 22 september, 20:00
Plats:Ingarö IP 2
Tävling:
Matchnummer: 151006134
Samling:17:45, Ösmo IP
Aktivitetsinfo: Vill man åka direkt till Ingarö IP så är det samling där 19.00
Seger på bortaplan mot Ingarö IF
2023-09-23 00:58
Segerjublande: Shirin, Felicia D, Alva, Leonie, Felicia, Viola, Elvira, Shulamit, Lova, Ebba, Evelina, Meliha, Tilda & Azra

På fredagskvällen åkte Ösmo GIF damjuniorer till Ingarö IP för att möta erkänt svårspelade Ingarö IF. De låg i delad serieledning på samma poäng som Saltsjöbadens IF (som vi vann emot i förrförra omgången), Hässelby SK och Enskede - samtliga på 22 poäng, men olika antal spelade matcher. Ingarö hade även 46 mål framåt på 11 matcher så vi väntade oss en tuff match.

 

Vi hade som vanligt fyllt på med fyra F0809-spelare, idag var det Evelina, Meliha, Shulamit & Tilde som fick chansen.

 

Vid matchstart gav det lätta duggregnet en höstig inramning på den elbelysta konstgräsplanen. Inledningen är trevande, med chanser framåt för båda lagen. Men Ösmo tar över allt mer och skapar allt fler klara målchanser. I den trettiosjätte matchminuten rivs Elvira ned i ett vänsterläge ungefär halvvägs in på Ingarös planhalva. Lova skjuter med fin känsla in frisparken, över Ingarömålvakten, till 0-1. Tre minuter senare, i den trettionionde matchminuten, pressar Shulamit fram ett hemåtpass från Ingarös mittbackar till målvakten. Elvira rusar dit i full fart o målvakten får ett dålig första tillslag och Elvira kan trycka in 0-2 från nära håll. Vi går till halvtidsvila i en trygg ledning efter ett kraftigt spelövertag: 5-1 i skott på mål och övertygande 8-0 för tillfällen i offensivt straffområde. 

 

I inledningen av andra halvlek är spelet lite jämnare, lagen byter chanser med varandra - men det är fortsatt Ösmo som har de vassaste målchanserna, med avslut inifrån straffområdet istället för utifrån som Ingarö. I den sjuttiofjärde minuter skjuter Tilda ett skott som täcks av en av Ingarömittbackarna, men vi har lite flyt då returen går till Felicia D som inifrån straffområdet kan skjuta ett rakt hårt skott invid stolpen vid sidan om Ingarömålvakten till 0-3. I den åttiotredje matchminuten så får vi pånytt utdelning av vår höga press när en av Ingarömittbackarna spelar hem bollen till målvakten som tar upp den med händerna så vi får indirekt frispark någon meter in i straffområdet. Efter att Ingarö radat upp alla tio utespelare i muren petar Felicia D till Lova som skjuter bollen tätt över ribban. I slutminuten så trycker Azra upp en utspark till mittcirkeln, Shulamit är där och stressar Ingarös mittbackar att spela en klen hemåtpass som Felicia D är först på. Hon driver bollen framåt ser att det finns en lucka vid sidan om målvakten o skjuter ett kliniskt kanonskott otagbart för målvakten till 0-4. Sedan blåser domaren av matchen.

 

Ösmospelarna jublar efter tredje segern på raken och andra raka hållna nollan efter väldigt bra spel. Även om spelet var jämnare i andra halvlek så vinner vi skotten på nytt, även denna halvlek med 5-1. Tillfällen i offensivt straffområde landade på 6-0. Statistiken speglar matchresultatet, idag var vi det starkaste laget i offensiv tredjedel.

 

Vi har även en stark backlinje som tillsammans med mittfältet stängde ned Ingarös offensiv idag. De tilläts skjuta från håll eller ta sig ned mot hörnflaggorna, men allt som oftast så lyckades vi täcka såväl skott som försök till inspel.

 

Framåt hittar vi runt både på kanterna för inspel såväl som centralt i det raka spelet, vilket gav många avslut i straffområdet. Känslan är att vi är närmare ett femte mål än de är ett reduceringsmål.

 

Samtliga Ösmospelare var delaktiga i segern, kul att se er spela med självförtroende och pondus idag. Alla spelade riktigt bra och det blev en segerglass på McD innan vi rullade hemåt från Stockholm.

 

Nästa match i DJ-serien är hemma på Ösmo IP, lördag 7 oktober kl 14:30, mot Sickla IF. 

 

Målskyttar för Ösmo GIF:

Felicia Dahlborg ⚽️⚽️

Lova Nyberg Carlsson ⚽️

Elvira Lundberg ⚽️

 

 

<< Tillbaka

 
 
Stöd Ösmo GIF fotboll
Huvudsponsor
Silversponsor
1935Klubben
Samarbetspartners

Väder Ösmo

Följ Ösmo Fotboll