Välkommen till Ösmo GIF:s P08!
På lagsidan kan ni se träningstider, kommande matcher, läsa om truppen och kolla in senaste nyheterna om laget plus mycket mer.

Referat: Nynäshamns IF FK 1 - Ösmo GIF FK
Äntligen premiär i vårväder!!
2021-05-08 16:57

Vad kan va bättre, vi får lira matcher igen och vi rivstartar med ett äkta derby..

Både derby och premiär påverkade spelet idag.
Vi var lite nervösa och ivriga att komma igång och att det sen var mot "rivalen" Nynäs gjorde spelet inte bättre.

Första perioden så vill vi väldigt mycket och vi glömer bort vårt fina passnngsspel som vi kan prestera.

Mycket är på vilja och chans, vilket gör att vi är rätt hårt tillbaka pressade i dom första 10 minuteran och vi gör mycket individuellt. Vi ger oss själva inte tid att föra spelet. Då vi "kladdar" lite förmycket med bollen..

När vi stundtals hittar tillbaka till vårt egna spel så lirar vi oss igenom deras försvar fint och skapar lite chanser.
Vi tar över lite mer och på en hörna så kan Ludde på en retur fint placera in bollen och vi tar ledningen. Kanske inte så rättvist med tanke på dom första 15 minuterna. Men som sagt när vi lirar som vi tränat så är vi farliga..

Reduceringen kommer lite snöpligt, vi har tagit över spelet och ett ihopslag så får dom en kontring som gör att dom kommer ensam mot Felix. Deras forward får in den trots att Felix kommer ut perfekt och skär av men den rullar in.

Andra halvlek är en tuff halvlek, med mycket kamp på mittplan, vi försöker rulla bollen mer och skapar fler och fler chanser men vi får inte in bollen. Nynäs skapar en del vassa lägen på kontringar där vi går bort oss lite i försvaret men Felix storspelar i kassen och räddar allt som kommer mot mål.. Det märks mer och mer att det är derby för det smäller kanske lite förmycket på benskydden och hälarna. Vilket gör oss lite tveksamma i närkamperna men vi står upp bra och visar att vi vill och kan lira boll.
Om första periden gick till Nifen så är det nu 1-1 i perioder också. För jag tycker att vi för spelet och stoppar deras försök till långa bollar på sina forwards.

I 3:e fortsätter vi att pressa i deras uppspel och vi vinner mer bollar på mitten än tidigare..

Vi ger oss lite mer tid..Dvs vi har ett längre spel och vi ger varandra tid att spela boll. Samtidigt som vi snabbt ställer om när vi tappar boll och inte låter dom spela sina långa bollar in bakom vår backlinje.
Det är det som ger oss läget att göra 2-1. Hård press från Hugo gör att dom får rensa på chans som Ludde kan ta ner och avvancera i banan. En fin dribbling och ett perfekt avslut på en chanslös målvakt..
Efter det så pressar Nifen på hårt och vi får inte till uppspelen. I en tilltrasslad situation så drar vi på oss en straff som dom slår in. Vi skaper lite chanser som träffar målramen eller smiter strax utanför..
Vi blir lite ängsliga i slutet och dom kan skapa lite fler chanser än oss
Men Felix storspelar i målet och matchen slutar 2-2.

En match vi ska vara nöjda men. Det var många huvuden som hängde efter slutsingnalen och det visar att killarna vill mer. Det var inte pga resultatet utan att dom vill lira bättre fotboll. Vilket jag tycker är kanon..
Alla på plan idag sliter och gör sitt jobb, det ska dom ta med sig..

Forza Gifen..
Coach Kaj

Följ våra matcher i appen Min Fotboll
2021-04-22 10:26

Här kommer en länk för att följa vårt lag Ösmo GIF FK Pojkar 2008 2021 i Min Fotboll. I appen kan vi alla fota, filma, heja och rapportera live från våra träningar och matcher. Följ oss i Min Fotboll och sprid vidare till alla du tror kan vilja följa och heja fram vårt lag!

Välkommen till Ösmo Fotboll Stathis
2021-03-13 15:25

Vi hälsar  Efstathios "Stathis" Politidis med familj till våran fotbollsfamilj i Ösmo Fotboll.

Stathis kommer från Nynäshamn där han spelade fotboll förra säsongen.

Välkommen till Ösmo Fotboll P08 Wille
2021-03-13 15:20

Vi hälsar Wille Sjöström med familj till våran fotbollsfamilj i Ösmo Fotboll.

Wille kommer från Tungelsta där han spelade fotboll förra säsongen.

Nu startar vi upp utomhus träningarna
2021-02-15 13:25
Träningsmatcher 2021
Nu är det full fart på fotbollen, som jag nämnde sist så var det lite snö kvar på plan. Nu är den borta.
Det sista skottades för hand av anläggningsföreningen i fredagskväll. Så nu kommer vi öka på träningsmängden lite. Vi har även bokat in ett antal träningsmatcher inför säsongstarten.
Dom hittar ni på hemsidan under matcher och i kalendern..

Så from denna vecka kommer vi att gå ut och träna på Ösmo IP.
Allt är inlagt i kalendern på sportadmin.

Denna vecka (v.7)tränar vi onsdag, fredag och lördag på Ösmo IP.
Söndag i Vanstahallen.

Nu är vi väldigt väderkänsliga så kommer det snö så kan vi ställa in med kort varsel.
Nu är säsongen igång på allvar.
Nu kör vi full fart framåt, forza Gifen!!

//Kaj, Rickard, Thomas och Isak
Lör 15/5 11:30