Samling:09:45, Ösmo IP
Snöplig förlust i sista DJ-seriematchen mot Reymersholms IK
2022-10-23 21:24
Sammanbitna spelare efter matchen

I den avslutande matchen i DJ-serien mötte vi Reymersholms IK på Tantolundens BP. Vårmötet hemma slutade med förlust 1-4.

Det var lite kylslaget när vi kom till den lilla 11-mannaplanen i Tanto. Vi fick byta om ute då det endast fanns omklädningsrum för hemmalaget. Men solen värmde i alla fall från blå himmel och vi fick låna toan inne i hemmalagets omklädningsrum.

Vi öppnar matchen bra och Felicia D har ett skott I stolpen efter några minuter. Vi får några hörnor som Felicia D tar hand om. På en av dem vinner Lova bollen i straffområdet, vänder om och skjuter 0-1 i den tjugofemte minuten. Hörnmål för andra matchen i rad. Strax efter får vi en frispark på mittplan, Lovas höga skott tar i ovansidan av ribban. Inget mål där tyvärr. Reymersholm kvitterar till 1-1 i trettioförsta minuten. Resultatet står sig sedan halvleken ut.

I paus så peppar vi som vanligt våra starka tjejer. De är taggade på att vinna och kliver ut med förnyad energi.

I matchminut femtiofyra, knappt tio minuter in i första halvlek, kombinerar Elvira och Wilma på högerkanten. När Elvira kommer in i straffområdet skjuter hon och bollen täcks med handen av en Reymersholmsspelare. Domaren pekar bestämt på straffpunkten. Lova placerar iskallt in straffen intill målvaktens högra stolpe till 1-2.  Tyvärr så drar vi på oss en frispark mitt på vår planhalva, sex minuter senare. Reymersholm kvitterar på frisparken till 2-2 i  sextionde minuten. Matchen står och väger. I sjuttiofemte minuten får vi hörna, Felicia D slår den och hittar en helt fri Lova som nickar bollen strax över ribban. Istället är Reymersholm som får ett mål i nittionde minuten, ett långskott som seglar över vår målvakt i motljuset. Matchen slutar 2-3 till Reymersholm. Lite surt, våra tjejer var värda minst oavgjort!

Som vanligt så kämpar alla våra spelare hårt matchen igenom. Det är en härlig energi tjejerna visar upp. Idag lyser Lova lite extra med två mål och två riktigt farliga målchanser. Hon peppar och driver även på sina lagkamrater på ett bra sätt. Bra spelat alla som deltog idag!

Resultatet gör att vi hamnar på åttonde plats av tio lag i tabellen, på samma poäng som Västerhaninge IF, men med ett måls sämre målskillnad. En stark insats av våra tjejer med tanke på att vi har ett lag med spelare huvudsakligen födda 2006 och 2007. De flesta av lagen vi spelat mot har haft äldre spelare i sina trupper då DJ-serien är för spelare födda mellan 2003 och 2006.