SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Ösmo GIF:s Damjuniorer!

Hej och välkomna till Ösmo Damjuniorer (fd. F06/07)!

 

Vi är ca 20 tjejer som tränar och spelar matcher tillsammans, de flesta har spelat fotboll några år. Alla som vill spela fotboll, utvecklas och ha väldigt roligt både på plan och utanför, är välkomna till oss :)
 
Nu har utesäsongen börjat, vi tränar följande tider på Ösmo IP:
Tisdagar 20:00-21:30
Onsdagar 17:30-19:00
Torsdagar 20:00-21:30
 
Följ oss på instagram @osmo.damjuniorer
Referat: Ingarö IF - Ösmo GIF FK 1
Seger på bortaplan mot Ingarö IF
2023-09-23 00:58
Segerjublande: Shirin, Felicia D, Alva, Leonie, Felicia, Viola, Elvira, Shulamit, Lova, Ebba, Evelina, Meliha, Tilda & Azra

På fredagskvällen åkte Ösmo GIF damjuniorer till Ingarö IP för att möta erkänt svårspelade Ingarö IF. De låg i delad serieledning på samma poäng som Saltsjöbadens IF (som vi vann emot i förrförra omgången), Hässelby SK och Enskede - samtliga på 22 poäng, men olika antal spelade matcher. Ingarö hade även 46 mål framåt på 11 matcher så vi väntade oss en tuff match.

 

Vi hade som vanligt fyllt på med fyra F0809-spelare, idag var det Evelina, Meliha, Shulamit & Tilde som fick chansen.

 

Vid matchstart gav det lätta duggregnet en höstig inramning på den elbelysta konstgräsplanen. Inledningen är trevande, med chanser framåt för båda lagen. Men Ösmo tar över allt mer och skapar allt fler klara målchanser. I den trettiosjätte matchminuten rivs Elvira ned i ett vänsterläge ungefär halvvägs in på Ingarös planhalva. Lova skjuter med fin känsla in frisparken, över Ingarömålvakten, till 0-1. Tre minuter senare, i den trettionionde matchminuten, pressar Shulamit fram ett hemåtpass från Ingarös mittbackar till målvakten. Elvira rusar dit i full fart o målvakten får ett dålig första tillslag och Elvira kan trycka in 0-2 från nära håll. Vi går till halvtidsvila i en trygg ledning efter ett kraftigt spelövertag: 5-1 i skott på mål och övertygande 8-0 för tillfällen i offensivt straffområde. 

 

I inledningen av andra halvlek är spelet lite jämnare, lagen byter chanser med varandra - men det är fortsatt Ösmo som har de vassaste målchanserna, med avslut inifrån straffområdet istället för utifrån som Ingarö. I den sjuttiofjärde minuter skjuter Tilda ett skott som täcks av en av Ingarömittbackarna, men vi har lite flyt då returen går till Felicia D som inifrån straffområdet kan skjuta ett rakt hårt skott invid stolpen vid sidan om Ingarömålvakten till 0-3. I den åttiotredje matchminuten så får vi pånytt utdelning av vår höga press när en av Ingarömittbackarna spelar hem bollen till målvakten som tar upp den med händerna så vi får indirekt frispark någon meter in i straffområdet. Efter att Ingarö radat upp alla tio utespelare i muren petar Felicia D till Lova som skjuter bollen tätt över ribban. I slutminuten så trycker Azra upp en utspark till mittcirkeln, Shulamit är där och stressar Ingarös mittbackar att spela en klen hemåtpass som Felicia D är först på. Hon driver bollen framåt ser att det finns en lucka vid sidan om målvakten o skjuter ett kliniskt kanonskott otagbart för målvakten till 0-4. Sedan blåser domaren av matchen.

 

Ösmospelarna jublar efter tredje segern på raken och andra raka hållna nollan efter väldigt bra spel. Även om spelet var jämnare i andra halvlek så vinner vi skotten på nytt, även denna halvlek med 5-1. Tillfällen i offensivt straffområde landade på 6-0. Statistiken speglar matchresultatet, idag var vi det starkaste laget i offensiv tredjedel.

 

Vi har även en stark backlinje som tillsammans med mittfältet stängde ned Ingarös offensiv idag. De tilläts skjuta från håll eller ta sig ned mot hörnflaggorna, men allt som oftast så lyckades vi täcka såväl skott som försök till inspel.

 

Framåt hittar vi runt både på kanterna för inspel såväl som centralt i det raka spelet, vilket gav många avslut i straffområdet. Känslan är att vi är närmare ett femte mål än de är ett reduceringsmål.

 

Samtliga Ösmospelare var delaktiga i segern, kul att se er spela med självförtroende och pondus idag. Alla spelade riktigt bra och det blev en segerglass på McD innan vi rullade hemåt från Stockholm.

 

Nästa match i DJ-serien är hemma på Ösmo IP, lördag 7 oktober kl 14:30, mot Sickla IF. 

 

Målskyttar för Ösmo GIF:

Felicia Dahlborg ⚽️⚽️

Lova Nyberg Carlsson ⚽️

Elvira Lundberg ⚽️

 

Referat: Nockebyhovs IF 1 - Ösmo GIF FK 1
Seger borta mot Nockebyhovs IF
2023-09-17 17:29
Segertjejer: Amanda, Tilda, Alva, Ella, Leonie, Elvira, Shirin, Meliha, Ebba, Lova, Viola, Felicia och Azra

Idag åkte vi till match med ett taggat gäng som var peppade efter förra helgens seger i damjuniorserien. Dagens motstånd stod Nockebyhovs IF för på ett soligt Åkeshovs BP i västerort.

 

Vi inledde piggt, erövrade ofta boll på Nockebyhovs planhalva och kom till många avslut som deras målvakt räddade. Men så i den tjugoåttonde matchminuten får Tilda lite utrymme på mittfältet och kan lobbskjuta in 0-1. Vi fortsätter att spela bra halvleken ut, men skotten går antingen mitt på målvakten eller utanför. Tror även att vi hade ett skott i stolpen. Nockebyhov sticker emellan med ett par farliga kontringar.  Vi noterade tolv mot två skott på mål till vår fördel.

 

Andra halvlek är det istället Nockebyhov som inleder piggt och vi har svårt att få ordning på uppspelen de första tio minuterna. Nockebyhov får en straff, men Azra räddar o Viola kan skjuta ut returen. Vi får till allt bättre uppspel som gör att vi kommer till fler avslut i Nockebyhovs straffområde (hela åtta stycken), på ett av dessa gör Ebba ett mål efter inspel från högerkanten i den sextionionde matchminuten till 0-2. I slutet av matchen får vi hörna och Viola placerar bollen vid första stolpen, där Shirin kan lyfta in 0-3 med nittio minuter på matchuret.

 

Skönt för spelarna i laget att följa upp förra helgens seger med ännu en. Idag spelade samtliga lagdelar bra under hela matchen, vi ger inte upp även om det bitvis gick lite trögt. Kul att se att de spelare vi lånat in från F0809 även tar för sig i damjuniorserien. Tack Amanda, Meliha och Tilda för att ni ville vara med!

 

Nästa match i damjuniorserien är på fredag 22 september borta mot Ingarö kl 20:00.

 

Målskyttar för Ösmo GIF:

Tilda ⚽️

Ebba ⚽️

Shirin ⚽️

Referat: Saltsjöbadens IF - Ösmo GIF FK 1
Seger mot Saltsjöbadens IF i höstens första match
2023-09-10 07:24

Efter ett långt sommaruppehåll på över tretton veckor så var det äntligen dags för seriematch igen för Ösmo GIF damjuniorer.

 

En del har hänt sen innan sommaren, vi har slagit ihop vår trupp med damlaget. Vår tränare Fredrik kliver in jämsides Vesa som damtränare, samtidigt som vår spelare får chansen till spel med damlaget. Sex av damjuniorspelarna har tagit vara på den möjligheten och förstärkt damlaget under de tre matcherna i damserien nu i höst.

 

Damspelarna är dock för gamla för att spela i damjuniorserien, där spelarna inte får vara födda före 2004 för årets serie. Så vi fortsätter att förstärka DJ-laget underifrån genom att erbjuda våra duktiga tjejer från F0809 möjlighet att spela med oss. Till helgens bortamatch mot Saltsjöbadens IF hade vi lyft in tre F0809-spelare för att fylla upp den fjorton spelare starka matchtruppen.

 

Inför matchen gick vi igenom punkter för vad respektive lagdel skulle fokusera på under matchen. Dessa punkter var något som alla spelare verkligen levererade från start till slutsignalen. Vi inledde första halvlek med flera fina kombinationer, där vi spelade bollen i och mellan lagdelarna för att komma till avslut. Detta var något som vi fortsatte med matchen igenom, även om Saltis tog ledningen med 1-0 efter friläge mot Azra i den nittonde minuten. Strax efter kvitterar vi till 1-1 när Fille knäar in en hörna. Resultatet står sig sedan halvleken ut. 

 

I andra halvlek fortsätter vi att rulla boll och kommer till flera avslut i Saltis straffområde. Vid en sådan situation, med flera försök i samma anfall, så rullar bollen rakt ut till Meliha som bombar in 1-2 i den femtioandra matchminuten. Två minuter senare kvitterar Saltis till 2-2, något tursamt ur snäv vinkel. Men Shirin fixar segermålet till 2-3 efter att Lova friställt henne bakom backlinjen på frispark, där Shirin kyligt lobbar över den utrusande Saltismålvakten.

 

Idag kämpade alla järnet och vi fick nog ut det mesta av vad våra spelare hade att ge. Extra roligt att se och höra hur de hjälper varandra på plan med positivt pepp och instruktioner till varandra. 

 

Målskyttar för Ösmo GIF:

Felicia Dahlborg ⚽️

Meliha Brink Özer ⚽️

Shirin Brink Özer ⚽️

Referat: Enskede IK - Ösmo GIF FK 1
Förlust efter walk over mot serieledande Enskede IK
2023-09-10 07:14

Efter flera sena återbud och en ovilja från Enskede IK att flytta matchen till annat speldatum så tvingades vi lämna walk over och noterar således förlust med 3-0.

Gothia cup - dag 5, 6 & 7
2023-07-22 00:30
Bilder från Liseberg, dag 5

Torsdag 20 juli - dag 5

Vi inledde dagen med att åka och heja på Ösmokillarna, som spelade trettiotvådjedelsfinal i A-slutspelet mot Monte Libano från Brasilien. Killarna ledde med 1-0 till slutminuten när det brasilianska laget kvitterade på hörna. Sedan följde ett dramatiskt avgörande på straffar där Ösmo missade sin sista straff vilket gjorde att det brasilianska laget gick vidare till sextondelen.

 

Sedan åkte några av oss till Hisingen o hejade på Älvsjö AIK i G16, som är tidigare Ösmospelaren Ellen Håkans nya lag. De vann med 5-2 över ett lag från Singapore. Tyvärr så förlorade de sedan i nästa omgång.

 

Därefter mötte vi upp övriga tjejerna i vårt lag för att heja på Nifens 09-tjejer i deras kvartsfinal i G15. Dessvärre så förlorade även dom sin match på straffar efter att ha hämtat upp underläge tre gånger under ordinarie tid.

 

Vi åkte hem o förberedde oss för vår match i B-slutspelet mot Mavericks SC från norra Kalifornien i USA. Det var bra stämning när vi åkte från vår bas på Rosendalsskolan. På resan till Kviberg så spelades det hög musik och sjöngs med till låtarna. När vi kom fram så visade sig matcherna vara kraftigt försenade. Så istället för att ha 30 minuter kvar till match så behövde vi vänta över 90 minuter. Vid matchstart hade solen börjat gå ner och det började sedan skymma i andra halvlek. Vi hade enormt stöd av Ösmokillarna och Nifentjejerna. Amerikanskorna tog ledningen med 1-0 i andra halvlek, vi hade svårt att skapa några riktiga farligheter så resultatet stod sig tiden ut. Analysen efteråt är att den långa väntan ledde till pyspunka och vår fina laddning rann ur oss. Även avstängning och skador gjorde det svårt för oss att komma upp i nivå. Vi kom hem sent, så det var nog bra art vi inte gick vidare för nästa match spelades ungefär 8 h efter att vi kommit i säng.

 

Fredag 21 juli - dag 6

Eftersom vi är utslagna ur Gothia cup har vi matchfritt. Dagen spenderades istället på Liseberg tillsammans med Ösmokillarna, vi träffade även på Nifentjejerna där. De flesta av oss tog även chansen att kolla på semifinaler på Heden i både kill- och tjejturneringen. En bra dag avslutades med rejäl nedblötning för vissa av oss i Flumeriden och andra var lyckosamma på chokladhjulen. Lagledare Linda vann en stor mjölkchoklad precis innan vi gick för att åka spårvagn hem till vår sista natt på basen. Imorgon väntar hemresa efter årets Gothia cupäventyr. 

 

Lördag 22 juli - dag 7

 

Efter packning och frukost samt städning av vårt klassrum så körde bussen oss till Gamla Ullevi för att kolla in A-slutspelets finaler. Vi valde platser högt upp under taket då det var risk för skurar, där fick vi en fin överblick över spelet. Men det blåste en kylig vind o många frös då de lämnat jackorna på bussen.

Vi fick se flera bra matcher, bland annat Nor Cal mot Minnesota Thunder i G17E och Right to dream mot AIK. Båda matcherna var underhållande, men helt olika. Minnesota var effektiva i sina avslut och vann rättvist med 5-1. AIK tog tidigt ledningen genom framtidslöftet Jonah Kusi-Asare (pappa Jones Kusi-Asare blev svensk mästare med Djurgården 2005), därefter kvitterade Right to dream i mitten av första halvleken. När alla väntade på straffavgörande så gjorde Right to dream 2-1 och vann även dom rättvist. Efter dessa matcher gick vi till bussen som körde oss säkert hem till Ösmo IP dit vi anlände strax innan midnatt.

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 22/9 20:00
0 - 4  
Sön 17/9 14:00
0 - 3  
Kommande aktiviteter
Träning, Ösmo IP, 03/10 20:00
Träning, Ösmo IP, 05/10 20:00
Match, Ösmo IP 1, 07/10 14:30
Träning, Ösmo IP, 10/10 20:00
Nyheter från föreningen
Ösmo GIF Fotboll, 05/07 13:56 
Ösmo GIF Fotboll, 27/06 10:37 
Ösmo GIF Fotboll, 21/06 14:33 
Ösmo GIF Fotboll, 29/05 09:43 
Ösmo GIF Fotboll, 23/05 08:00 
 
Stöd Ösmo GIF fotboll
Huvudsponsor
Silversponsor
1935Klubben
Samarbetspartners

Väder Ösmo

Följ Ösmo Fotboll