SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Ösmo GIF:s Damjuniorer!

Hej och välkomna till Ösmo Damjuniorer (fd. F06/07)!

Vi är just nu 20 tjejer som tränar och spelar matcher tillsammans, några började spela fotboll i höstas och några har spelat flera år. Alla som vill spela fotboll, utvecklas och ha väldigt roligt både på plan och utanför, är välkomna till oss :)
 
I sommar samtränar vi med F09/09 tisdagar 17:00-18:00 på Ösmo IP, med upplägget "dela o spela".
 
Våra ordinarie träningstider är:
Tisdagar 20:00-21:30
Torsdagar 20:00-21:30
 
Båda dagarna på Ösmo IP.
Referat: Ösmo GIF Fotbollklubb - Rönninge/Salem
Förlust i sista seriematchen innan sommaruppehållet
2022-06-18 18:09
Dagens kämpar

I sista seriematchen innan sommaruppehållet så blev det förlust mot Rönninge Salem Fotboll med 0-2.

 

Vi kommer inte riktigt upp i nivå och skapar endast några halvfarliga lägen genom skott utifrån, samt några hörnor och frisparkar strax utanför straffområdet. RSF sätter en av sina chanser o leder med 0-1 efter första halvlek.

 

I inledningen av andra halvlek pressar vi på för en kvittering och skapar flera bra målchanser med djupledsbollar mot våra forwards, men bollen vill inte in. Istället sätter RSF ytterligare ett mål o ställningen 0-2 står sig matchen ut.

 

Från dagens match tar vi med oss att vi håller samman försvaret väl över 90 minuter och kämpar på hela matchen trots underläge. 

 

Vi kommer nu gå över till sommarträning, tisdagar ses vi på Ösmo IP kl 19:00 för en timmes matchspel med F08/09. Vecka 28 kör vi extra träning på torsdagen inför att vi åker till Gothia cup veckan därpå.

 

 

Referat: Huddinge IF 2 - Ösmo GIF FK 1
Retlig förlust för damjuniorerna
2022-06-12 21:48
Dagens damjuniorspelare i svarta bortastället

Ikväll mötte Ösmo GIF:s damjuniorer Huddinge IF på Källbrink. Eftersom Huddinge har näst intill identiskt matchställ med oss, så fick vi spela i det svarta bortastället. Vi inledde matchen bra och hade ett par fina chanser i första halvlek, men ingen av dem resulterade i mål. Vi lyckades stå emot Huddinges anfall väl och första halvlek slutade 0-0.

 

I andra halvlek så kommer Huddinge upp på kanten o lyckas skjuta in 1-0 från relativt dålig vinkel. Med 30 min kvar att spela så ökar vi takten och pressar på för ett ledningsmål, flera av våra tjejer kommer i fina lägen. Sista kvarten är det i princip spel mot ett mål, men bollen vill inte in. Den går antingen över eller utanför eller mitt på Huddinges målvakt. Vår nolla bakåt spräcktes därmed efter 363 minuter.

 

Lite retligt med en förlust idag, våra tjejer var värda minst en poäng. 

 

Nu kör vi träning som vanligt i veckan som uppladdning för vårens sista seriematch på lördag mot Rönninge Salem Fotboll.

 

/David Pyring 

 

Referat: Hammarby IF FF 2 - Ösmo GIF FK 1
Ny seger för Ösmo GIF i 07-serien
2022-06-11 16:41
Starka Ösmotjejer vann mot Hammarby med 2-0

Idag åkte vi in till Kanalplan för att möta Hammarby IF i 07-serien. Den anrika planen kallas även Hammarby IP och är över 100 år gammal, då den invigdes redan 1915. Sedan 1970 så har Hammarbys damlag sin hemmaplan här. Roligt att få spela på en damallsvensk arena!

 

Det var varmt o solen gassade på rejält vid matchstart kl 09:00, några av våra spelare hade spelat med damlaget mindre än 12 timmar tidigare - men alla såg pigga och fräscha ut trots få timmar sömn. Som vanligt hade vi förstärkt med 2 spelare födda 06 från damjuniorlaget och 5 spelare från 08/09-laget.

 

Efter en trevande inledning där lagen kände på varandra så kommer ett rakt uppspel i djupled där Elvira når Felicia, som elegant placerar bollen vid sidan av målvakten till 0-1.

Det dröjer inte länge förrän vi får en nästan identisk kopia, då Elvira återigen spelar en boll på ytan mellan Hammarbys backlinje och målvakt till Felicia som lika snyggt rullar in 0-2 förbi Hammarbys utrusande målvakt. Resultatet står sig halvleken ut.

 

I den andra halvleken så har vi kontroll på matchen, även om både Hammarby och vi har några halvskapliga chanser till mål. Men när domaren blåser av matchen så står det fortfarande 0-2.

 

Det är riktigt kul att se hur laget hittat ett starkt och stabilt försvarsspel, där samtliga spelare deltar och har en roll att fylla. Nu är det över 300 minuter sedan Ösmo GIF damjuniorer släppte in något mål i serierna DJ-3C och F2007-4B. Detta är något vi ska vara stolta över och vara riktigt nöjda med!

 

Målskytt för Ösmo GIF:

Felicia Linderoth ⚽️⚽️

 

/David Pyring 

Referat: Ösmo GIF FK 1 - Västerhaninge IF Blå
Skön seger för damjuniorerna mot Västerhaninge IF
2022-06-08 00:14
Tolv glada tjejer efter segern!

Ikväll mötte Ösmo GIF damjuniorer Västerhaninge IF hemma på Ösmo IP i DJ-serien, där vi visade att vi förbättrat vårt spel sedan träningsmatchen innan säsongen då VH vann klart med 4-0.

 

I första halvlek visar Nea stor beslutsamhet när hon vinner en serie motlägg, det sista mot VH:s målvakt, och kan rulla in bollen i mål till 1-0. Riktigt skönt då matchen stått och vägt fram till dess med lägen för båda lagen. Vi krigar på och lyckas freda vårt mål fram till pausen, trots att VH pressar på för att utjämna.

 

Andra halvlek fortsätter med ett VH som pressar tillbaka oss i jakten på ett kvitteringsmål, vi är dock följsamma och VH chanserna rinner oftast ut över kortlinjen till antingen hörna eller inspark. De gånger VH skjuter mot mål så tar vår målvakt Azra hand om dem. Den farligaste VH-chansen bjuder vi på, då Azra har bollen under kontroll allt för lång tid i straffområdet o domaren blåser indirekt frispark. Vi är dock lite för heta o blockerar skottet, men vår spelare hade startat för tidigt, så VH får en ny chans. Även detta läge lyckas vi förhindra. Efter en rad av anfall där vi får några halvchanser efter att ha spelat oss in från kanterna, så får Ella kontroll över bollen efter att ha passerat en motståndare. Hon nyttjar utrymmet och lyfter bollen i en båge över backlinjen till en framstörtande Felicia, som ser att VH-målvakten står långt ut. Med en snygg lobb så placerar Felicia bollen i mål otagbart för VH-målvakten.

 

Efter 2-0 målet så blir trycket från VH mot vårt mål allt mer intensivt, men tack vare tappert kämpande Ösmotjejer lyckas vi hålla undan till slutsignalen. Härligt med seger och noll insläppta mål för andra matchen i rad! 

 

Samtliga tjejer förtjänar beröm, bra kämpat av alla som spelade idag. Tack till våra grymma 08:or som klev upp o spelade med damjuniorerna idag, ni gjorde det riktigt bra. 

Extra beröm till Linnea Backlund som gjorde en stabil insats som högerback och spelade med kraft och beslutsamhet.

 

Nästa match är på lördag, då vi möter Hammarby IF på Hammarby IP (Kanalplan) inne på Söder i 07-serien. 

 

Målskyttar för Ösmo GIF:

Nea Söderlund ⚽️

Felicia Linderoth ⚽️

 

/David Pyring 

Referat: Ösmo GIF FK 1 - Bagarmossen Kärrtorp BK Svart
Seger för Ösmo GIF damjuniorer i 07-serien mot Bagarmossen Kärrtorp BK
2022-06-06 17:33
Starka Ösmotjejerna som vann i värmen

Idag var det dags för match igen i 07-serien, hemma på Ösmo IP mötte Ösmo GIF damjuniorer Bagarmossen Kärrtorp BK. Som vanligt så hade vi förstärkt laget med två spelare födda 06 och tre spelare från 08/09-laget.

 

Vi inledde bra och det kändes tryggt från inledningen av matchen. Vi har nu hittat rätt balans i försvarsspelet där vi allt oftare kan återerövra bollen från motståndaren utan att de kommer till några riktiga farligheter. Samtidigt så har vi också en rejäl spets i vårt anfall, där vi går rakt på mål för vassa avslut.

 

Det var just ett sådant rakt avslut, när Felicia kom fri med målvakten på genombrott efter passning från Elvira i den 21:e minuten. Felicia avslutade snyggt genom att rulla in bollen förbi målvakten till ledning 1-0. Ledningen stod sig sedan halvleken ut, även om vi hade några chanser till som när Lilly kommer i ett fint läge i straffområdet efter ett inlägg från vänster av Felicia, men skottet går utanför.

 

I paus så fick samtliga spelare beröm eftersom vi knappt gett BK BK några chanser alls i första halvleken. Nån hörna kändes lite skakig, liksom ett par distansskott som gick utanför eller över målet. Vi manade på spelarna att fortsätta spela tätt på mittfältet och söka korta passningar. 

 

I andra halvlek får BK BK komma fram på kanterna några gånger, utan att vi släpper in dem för farliga avslut i straffområdet. Vi pressar på för att utöka ledningen, men trots flera chanser framåt så vill bollen inte in.

 

När domaren blåser av matchen så är ställningen fortfarande 1-0 och det är glada, men trötta Ösmotjejer som tackar BK BK och publiken för en god match med en applåd.

 

Alla spelare förtjänar stort beröm efter dagens insats. Många av spelarna lyckas match efter match leverera spel på en hög nivå, vilket är riktigt kul att se. De som idag höjde sig mer än vanligt och stack ut i positiv bemärkelse var Amanda som visade att hon klarar av att spela på flera positioner (anfallare, mittfält och back) samt Masooma som med stor vilja krigade till sig en vass målchans genom inte vika ned sig i kampen om bollen.

 

Nu laddar vi batterierna för redan imorgon kväll är det ny match, denna gång i damjuniorserien mot Västerhaninge!

 

Målskytt för Ösmo GIF:

Felicia Linderoth ⚽️

 

/David Pyring 

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Ösmo IP, 05/07 19:00
Träning, Ösmo IP, 12/07 19:00
Träning, Ösmo IP, 14/07 19:00
Gothia Cup, Göteborg, 17/07 10:00
Nyheter från föreningen
Ösmo GIF Fotboll, 15/06 16:53 
Ösmo GIF Fotboll, 03/06 07:14 
Ösmo GIF Fotboll, 30/05 14:10 
Ösmo GIF Fotboll, 19/05 10:20 
Ösmo GIF Fotboll, 13/05 13:05 
Ösmo GIF Fotboll, 12/05 16:03 
 
Stöd Ösmo GIF fotboll
Huvudsponsor
Silversponsor
1935Klubben
Samarbetspartners

Väder Ösmo

Följ Ösmo Fotboll