Matchnummer: 151007085
Samling:17:45, Ösmo IP
Tuff match mot Segeltorps IF
2022-09-16 11:40

I onsdags spelade Ösmo GIF:s damjuniorer sen kvällsmatch mot Segeltorps IF i DJ-serien. Mötet i våras slutade 1-0 till Segeltorp, då var det en jämn match med mycket kamp. Onsdagsmötet blev också en match med många och tuffa närkamper. Trots att det var hemmamatch så spelades den på bortaplan, då vi valt att flytta matchen på grund av vårt täta spelschema - där matcher ibland krockar. Vi kallade upp förstärkningar från F08/09-laget, Evelina och Wilma hoppade in med den äran, trots det tuffa tempot och hårda närkamperna så stod de upp väl.

Segeltorp inledde matchen i ett rasande tempo och vi får svårt att hänga med, det står 3-0 till Segeltorp efter en kvart. När första halvlek är slut så lyser resultattavlans röda siffror 5 mål för hemmalaget mot 0 mål för bortalaget.

I paus så försöker vi peppa tjejerna, vi korrigerar något i våra positioner och ger tjejerna en eloge för att de kämpar på trots underläget. Vi säger att vi dka försöka vinna andra halvlek. En spelare fick  utgå i första halvleken efter en smäll, så vi genomför större delen av matchen med endast en avbytare.

I inledningen av andra halvlek så fångar Lilyan, i ett högerbacksläge, en misslyckad rensning från Segeltorp efter en av våra många hörnor i matchen. Lilyan tar ned bollen och tar med sig den framåt, någon meter innan straffområdeslinjen skjuter hon snyggt in reduceringsmålet till 5-1. Härligt måljubel utbryter, skönt att få till ett mål och släcka nollan på resultattavlan!

Segeltorp ökar kort därefter på sin ledning till 6-1. Vi lyckas bättre att hindra Segeltorps anfallsspel, oftast stoppar vi dem redan på mittfältet. I annat fall så avvärjer backlinjen deras försök att gå framåt, slutligen så har vi Azra som stark sista utpost i målet. Bollvinsterna högre upp i planen gör att vi kan spela ut bollen på kanterna, varifrån vi sedan oftare kan spela oss in i Segeltorps straffområde eller få inkast/hörnor. Evelina får en passning ute på vänsterkanten efter att vår centrala mittfältstrio vunnit tillbaka bollen, hon driver framåt och tar sig förbi Segeltorps back vit mittlinjen. Segeltorpsförsvararen kommer dock tillbaka o återtar bollen. Den rensas sedan av Segeltorps mittback men inte längre än att Lilyan, nu i spetsen på mittfältstriangeln kan bryta bollbanan och gå framåt med bollen. Hon passar ut till Elvira, som kommer rusande mot mål i hög fart. Innan Segeltorpsbacken kommer ut för att stoppa Elvira så har hon skjutit bollen i en fin båge över Segeltorpsmålvakten till 6-2. Sedan blir der inte fler mål i matchen.

Vi kämpar oss in i matchen och vinner andra halvlek med 2-1. Våra starka tjejer visar än en gång vilja och kämpaglöd genom att aldrig ge upp. Även i denna match så förtjänar samtliga spelare beröm, samtidigt så vill jag lyfta fram Ella och Nea som får ordning på mittfältstriangeln i andra halvlek tillsammans med Shirin. Bra kommunikation mellan er löser utmaningarna vi hade i första halvlek. Lilyan förtjänar också att uppmärksammas med ett mål och en målgivande passning idag.

Vi tar med oss känslan från andra halvlek samt den energi och vilja vi visar matchen igenom in i helgens kamper. På lördag möter vi Hammarby IF hemma på ÖIP kl 16:00 i DJ-serien. Sedan väntar bortamatch mot Hanvikens SK på söndag i 07-serien, matchstart kl 13:30 på Trollbäckens IP.