Skogås-Trångsunds FF Blå0 - 0Ösmo GIF FK 1

Samling:19:00, Ösmo IP
Oavgjort mot Skogås-Trångsund FF, segrare i DJ-serien
2022-10-20 23:59
Våra starka tjejer som stängde igen mot topplaget Skogås-Trångsund! 💪💪

Ikväll mötte Ösmo GIF:s damjuniorer Skogås-Trångsunds FF i en flyttad bortamatch hemma på Ösmo IP. Vårmötet slutade med förlust 2-5.

Vid matchstart var det stjärnklart och råkallt med någon enstaka plusgrad bara. Efter några sena återbud så "rekryterar" vi in två spelare från F08/09:s träning som pågår på IP innan vår match. Vi inleder med ett fokus på det defensiva ansvaret, alla spelare jobbar hårt och står upp väl mot Skogås-Trångsund. Vi låter dem spela i sidled och håller dem framför oss eller utanför oss. Vi provar deras målvakt med ett par distansskott, men inget av dem är tillräckligt farliga för att bjuda Skogås-Trångsunds målvakt på några större utmaningar. Vår duktiga backlinje ser likaledes till att vår målvakt inte heller ställs inför några svårare räddningar. Vi har några fina kombinationer såväl centralt som på kanterna, men oftast tar det stopp när vi kommer in i Skogås-Trångsunds straffområde. Enligt mina anteckningar så har båda lagen lika många chanser, såväl skott som avslut på mål, därför känns det helt rättvist med oavgjort i paus.

Under pausvilan peppar vi ledare våra starka spelare. De visar energi och mod, de vägrar vika ner sig i närkamperna och de krigar på med stor vilja att vinna boll.

I andra halvlek inleder Skogås-Trångsund en offensiv forcering och trycker på för ett ledningsmål. Första tio minuterna är spelet nästan helt på vår planhalva och Skogås-Trångsund har ett skott i stolpen samt flera skott utanför och över i bra lägen, känslan är att vi klarar oss undan med hjärtat i halsgropen. Vi reder ut den värsta anstormningen o sedan är spelet jämnare igen under en längre period. När Skogås-Trångsund kommer framåt så lyckas vårt starka försvar trycka dem ut åt sidorna o de kommer inte in i straffområdet särskilt ofta. De gånger de gör det är vår målvakt där och tar hand om bollen. Det känns som en seger när domaren blåser av matchen, då vi har lyckats hålla nollan mot Skogås-Trångsund som innan kvällens match hade ett snitt på strax under 4 gjorda mål per match (3,9375). Våra tjejer jublar, gör segergester och highfives. Efter ett snabbt lagfoto så flyr tjejerna undan råkylan på planen och söker sig in i omklädningsrummets värme där firandet fortsätter.

I dagens match går det inte att lyfta fram en enskild spelare, det är en kollektiv insats som bär oss genom matchen, ett starkt försvarsarbete där alla elva spelare på planen tar sitt ansvar. Bra jobbat tjejer, ni har verkligen utvecklats den här säsongen. Grattis till poängen och noll insläppta mål för tredje matchen på raken! 🙌⭐️

Nästa match är på lördag, då vi möter Tullinge Triangelpojkar borta på Brantbrinks IP kl 14.