Samling:12:00, Ösmo IP
Seger i avslutande matchen i 07-serien mot Rågsveds IF
2022-10-16 16:14
Segertåget fortsätter för dessa grymma tjejer

Idag var det dags för sista matchen i 07-serien, Ösmo GIF damjuniorer tog emot Rågsveds IF hemma på Ösmo IP. Vårmötet borta slutade 5-0.

I inledningen av matchen kommer Elvira fram fint på sin kant och får till en bra passning snett hemåt från kortlinjen, men Rågsved kommer emellan och kan bryta. Lite senare pressar Felicia ena Rågsvedsmittbacken som skickar en svår passning till Rågsvedsmålvakyen. Elvira är påpassligt sätter press och kommer ut som bollvinnare i duellen och kan rulla in 1-0 i öppet mål. 2-0 gör sedan Evelina på skott utifrån. Vi har många lägen och det mesta av spelet är på Rågsveds planhalva. Vi har flera hörnor där vi är nära, vi skapar även flera fina kontringslägen såväl centralt som på kanterna, men inga fler mål i första halvlek. Backlinjen jobbar hårt i försvarsarbetet och städar effektivt bort Rågsveds försök till anfall. Halvtidsresultatet 2-0 känns både rättvist och betryggande.

I paus peppar vi och ger beröm till alla spelarna, då de kämpat hårt för att avstyra Rågsveds anfall. Vi påminner om de korta passningar och att använda två tillslag.

I andra halvlek så får vi ett inkast i höjd med mittlinjen, Lilyan får till ett långt och hårt inkast utmed linjen till Elvira som springer ifrån sin bevakning och bryter inåt i straffområdet utmed kortlinjen. Hon slår en passning snett inåt bakåt mot Felicia L som inte når bollen, istället är det Tea som kan skjuta in 3-0. Vi kontrollerar nu matchen och kommer fram i anfall efter anfall, omväxlande till höger och till vänster. Vi får en del hörnor, men bollen vill inte in i mål på hönorna. Emilia W spelar ut en fin breddande boll till Elvira, som springer kanten ner o bryter in i straffområdet där hon möter en av Rågsveds mittbackar. Elvira gör en dragning o mittbacken försöker bryta men missar bollen och träffar Elvira över smalbenen så hon far omkull med ett högt "AJ!". Domaren blåser straff. Lilyan hade innan match sagt att hon ville prova att slå straff om vi får den möjligheten. Hon kliver fram till straffpunkten, lägger upp bollen och rullar enkelt in bollen in till Rågsveds högra stolpe. Målvakten slänger sig efter bollen, men når den inte. 4-0.

Vi har sedan ytterligare flera fina lägen, men skärpan saknas i avsluten och vi gör inte fler mål.

Matchen slutar 4-0 till Ösmo, en stabil seger där vi kunnat göra många fler mål. Men vi är nöjda.

Alla kämpade väl i en match där det var en hel del tuffa närkamper och dueller. Vi håller nollan för fjärde gången på höstens tio matcher i 07-serien, försvarsspelet var riktigt bra idag. Alla backarna vågar dessutom, vid minst ett tillfälle var, gå framåt med bollen vilket skapar fina chanser i anfallsspelet. Mittfältet fick under andra halvlek bättre ordning på passningsspelet och kunde sätta ut bollen på marken till våra ytterforwards som kunde utmana och oftare ta sig förbi sina spelare till målchanser. Anfallarna oroade ofta motståndarnas försvarare som fick ta till en hel del tjuvnyp och annat rackartyg för att freda sitt mål. Stor segerorganisatör var Elvira som gjorde ett mål, spelade fram till ett och var den som blev fälld i straffsituationen. Delaktig i tre av fyra mål.

Nästa match är på torsdagskväll i kommande vecka kl 20:00, då vi tar emot Skogås-Trångsunds FF hemma på Ösmo IP.

Men innan dess blir det träning på tisdag som vanligt.