SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Saltsjöbadens IF
2 - 3
Ösmo GIF FK 1
Saltsjöbadens IF2 - 3Ösmo GIF FK 1

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 september, 12:00
Plats:Fisksätra IP 1
Tävling:
Matchnummer: 151006100
Samling:10:00, Ösmo IP
Seger mot Saltsjöbadens IF i höstens första match
2023-09-10 07:24

Efter ett långt sommaruppehåll på över tretton veckor så var det äntligen dags för seriematch igen för Ösmo GIF damjuniorer.

 

En del har hänt sen innan sommaren, vi har slagit ihop vår trupp med damlaget. Vår tränare Fredrik kliver in jämsides Vesa som damtränare, samtidigt som vår spelare får chansen till spel med damlaget. Sex av damjuniorspelarna har tagit vara på den möjligheten och förstärkt damlaget under de tre matcherna i damserien nu i höst.

 

Damspelarna är dock för gamla för att spela i damjuniorserien, där spelarna inte får vara födda före 2004 för årets serie. Så vi fortsätter att förstärka DJ-laget underifrån genom att erbjuda våra duktiga tjejer från F0809 möjlighet att spela med oss. Till helgens bortamatch mot Saltsjöbadens IF hade vi lyft in tre F0809-spelare för att fylla upp den fjorton spelare starka matchtruppen.

 

Inför matchen gick vi igenom punkter för vad respektive lagdel skulle fokusera på under matchen. Dessa punkter var något som alla spelare verkligen levererade från start till slutsignalen. Vi inledde första halvlek med flera fina kombinationer, där vi spelade bollen i och mellan lagdelarna för att komma till avslut. Detta var något som vi fortsatte med matchen igenom, även om Saltis tog ledningen med 1-0 efter friläge mot Azra i den nittonde minuten. Strax efter kvitterar vi till 1-1 när Fille knäar in en hörna. Resultatet står sig sedan halvleken ut. 

 

I andra halvlek fortsätter vi att rulla boll och kommer till flera avslut i Saltis straffområde. Vid en sådan situation, med flera försök i samma anfall, så rullar bollen rakt ut till Meliha som bombar in 1-2 i den femtioandra matchminuten. Två minuter senare kvitterar Saltis till 2-2, något tursamt ur snäv vinkel. Men Shirin fixar segermålet till 2-3 efter att Lova friställt henne bakom backlinjen på frispark, där Shirin kyligt lobbar över den utrusande Saltismålvakten.

 

Idag kämpade alla järnet och vi fick nog ut det mesta av vad våra spelare hade att ge. Extra roligt att se och höra hur de hjälper varandra på plan med positivt pepp och instruktioner till varandra. 

 

Målskyttar för Ösmo GIF:

Felicia Dahlborg ⚽️

Meliha Brink Özer ⚽️

Shirin Brink Özer ⚽️


<< Tillbaka

 
 
Stöd Ösmo GIF fotboll
Huvudsponsor
Silversponsor
1935Klubben
Samarbetspartners

Väder Ösmo

Följ Ösmo Fotboll