SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till Ösmo GIF:s F04/05!
På lagsidan kan ni se träningstider, kommande matcher, läsa om truppen och kolla in senaste nyheterna om laget plus mycket mer.
F04/05 spelar Nils Liedholms Cup i helgen
2018-06-29 16:27
Nu är Ösmo Flickor födda 04/05 lag iväg på cup. Dom deltar i Nils Liedholm CUP i Valdemarsvik. 
Regnet låg över oss i match nr 3.
2017-05-15 14:15
Vi tog en utflykt och begav oss till Trollbäcken för att möta serieledarna Hanviken i en match som var allt annat än rättvis.
Ösmos tjejer började jättebra och rullade boll precis så som vi tränare vill. Första kvarten så var bollen på Hanvikens sida av planen nästan hela tiden. 
Lite oturligt smet ett skott in och Hanviken tog ledningen.
Men våra tjejer trampade på och lyckades utjämna till 1-1.

Hanviken hade denna dag valt att spela med fullstor plan, dvs planen var lika bred som en 11-manna och lång som en 9-manna, och detta märktes på våra tappra spelare. Vi orkade inte hålla energin uppe och när signalen ljöd så stod Hanviken, inte helt rättvist, som segrare.

Matchen var ett bevis på att vi måste kämpa ordentligt med vår kondition och löpträna även när vi inte har träningar.

I övrigt så är det en stolt tränare som nu ser fram mot resten av säsongen!

Vid pennan, Maria
Andra matchen bjöd på spänning
2017-05-01 10:16
Så blev det lördag och ett gäng förväntansfulla och revanschsugna tjejer välkomnade Tyresö till Ösmo IP till en match som innehöll mycket spenning.  

I de första 18 minutrarna rullade våra tjejer boll på ett sätt som gjorde oss tränare stolta och hade många målchanser till publikens jubel. Tyvärr ville det sig inte riktigt med avsluten och Tyresö kunde göra två snabba mål. 
Det blev deras tändning och nu stod slaget om bollinnehavet på mittplan. Tjejerna slet och sprang i solskenet och i halvlek var det ett gäng trötta brudar som försökte hämta sig lite. 

I andra halvlek klev de ut igen och kämpade tappert. Vi hade några farliga chanser men tyvärr så lyckades Tyresö få in två mål till innan matchens slut.

Ett inte alltför rättvist resultat då det stod klart att Ösmo var ett mer spelskickligt lag med större bollinnehav. 

Vi taggar om till nästa match då vi åker till Tyresös grannar Hanviken och visar dem att Ösmos svart-gula fäger inte är att underskatta.  

//Tränare Maria 
Premiär i riktigt aprilväder
2017-04-22 20:21
Så var det dags för säsongens första och tjejernas första tävlingsmatch på 9-manna.

I sann aprilväders-anda med solsken, regn, blåst och enstaka snöbyar klev ett gäng nervösa men taggade tjejer in på Boovallens allt annat än godkända konstgräsplan och väntade in avsparken.

Till en början var det lite segt och nervöst från bägge lagen men sedan började spelet räta upp sig. Boo FF utnyttjade domarens misstag och tog ledningen halvvägs in i första halvlek. Ingenting som störde våra brudar nämnvärt och de fortsatte kämpa tappert. 
Vi gick till vila med 0-1 och frustrerade tjejer fick lufta av sig lite då många domslut var helt omotiverade. 
I andra klev vi in hårdare och hittade igenom deras försvar om och om igen men det ville sig inte. 
Motståndarna lyckades peta in en balja till men våra tjejer kämpade vidare. 

Som tränare är jag oerhört stolt över våra tjejers kämpaanda trots underläge och att de lyckades hålla humöret uppe när vi tränare tuggade fradga flera gånger. Ibland kan vi fråga oss vad domarna får lära sig på kurserna. :-) 

Tyvärr fick vi inte till det där sista och när slutsignalen ljöd så hade Boo fått med sig 2-0 i resultat.

För att uppmuntra gott spel och god kamratskap så delades det efter matchen ut ett grönt kort till den tjej i båda lagen som visat just det, sjysst spel och uppmuntran till lagkamrater. I vårt lag så tyckte Boo att vår lagkapten Tilda Sandgren var den spelaren. Mycket bra jobbat Tilda och Grattis!

Vi tar nya tag och laddar om för nästa veckas hemmapremiär mot Tyresö. Kom och heja fram våra fantastiska tjejer till seger!

//Tränarna Maria och Jens
Solsken men kallt vid andra matchen i Sanktan
2016-04-27 14:13
I lördags morse hade vi vår andra match i seriespelet och motståndet bjöd Skogås-Trångsund på. 
Efter lite kommunikationsmissar oss tränare emellan så kunde 8 spelsugna tjejer kliva ut och börja värma upp i det kalla men vackra vädret på Nytorps Mosse.

När matchen drog igång så var det ingen pardon, Skogås rullade in 3 snabba mål innan tjejerna hade fått upp lite matchtempo. Två frustrerade tränare på sidan av plan såg förtvivlat på hur en storspelande (MVP) Emma i mål fick skott efter skott på sig och hade det inte varit en vägg där av ben och armar från henne så hade resultatet blivit betydligt större för Skogås. 

Det kändes som tjejerna inte riktigt hittade sitt spel eller sina positioner och hade svårt att komma upp till Skogås-Trångsunds nivå. Men lika glada för det var dem efter matchen och vi laddar om inför hemmamatchen den 30/4 på Ösmo då vi möter Hanviken!

Väl mött!
//Tränarna
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Ösmo GIF Fotboll, 17/05 11:25 
Ösmo GIF Fotboll, 21/04 16:26 
Ösmo GIF Fotboll, 21/02 08:53 
Ösmo GIF Fotboll, 08/02 12:42 
 
Stöd Ösmo GIF fotboll
Huvudsponsor
Silversponsor
1935Klubben
Samarbetspartners

Väder Ösmo

Följ Ösmo Fotboll