Ösmo Fotboll Årets Förening 2019!!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Välkommen till Ösmo GIF Fotboll!
För att bli ny medlem, klicka här.

Ösmo GIF Fotboll är idag en av Nynäshamns kommuns största idrottsföreningar med fler än 550 medlemmar varav ca 50 ledare.

Med våra fina värderingar är vi en förening att vara stolt över. Vi verkar för att skapa de bästa förutsättningarna att utveckla så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt.

Ösmo GIF Fotboll:s värdeord är: GLÄDJE, RESPEKT, LÅNGSIKTIGHET och ENGAGEMANG.
Serie-starten inställd
2020-04-02 17:26
All StFF:s tävlingsverksamhet skjuts upp med omedelbar verkan

Under gårdagens presskonferens meddelade Folkhälsomyndigheten (FHM)
att de utifrån regeringens förbud, har kommit ut med nya rekommendationer. Där står att matcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av Coronavirus. Precis som tidigare, följer Stockholms Fotbollförbund (StFF) regeringens förbud och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta innebär att all tävlingsverksamhet som administreras av StFF skjuts upp med omedelbar verkan fram till 12/4, nya besked kommer nästa vecka.

I Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer finns att läsa:
Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus, skjuta upp matcher, tävlingar och cuper.

De nya rekommendationerna understryker vikten av att hålla fysiskt avstånd till varandra. Idrottsföreningar kan dock fortsätta träna – så länge de följer Folkhälsomyndighetens riskbedömning, 


Ösmo Fotboll fortsätter sin träningsverksamhet tills andra direktiv kommer!


Ingen Seriestart!
2020-04-01 19:49
All StFF:s tävlingsverksamhet skjuts upp med omedelbar verkan

Under dagens presskonferens meddelade Folkhälsomyndigheten (FHM)
att de utifrån regeringens förbud, har kommit ut med nya rekommendationer. Där står att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus. Precis som tidigare, följer Stockholms Fotbollförbund (StFF) regeringens förbud och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta innebär att all tävlingsverksamhet som administreras av StFF skjuts upp med omedelbar verkan.

Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer finns att läsa:Idrottsföreningar bör om möjligt hålla träningar och andra idrottsaktiviteter utomhus, skjuta upp matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuperS:t Eriks-CupenMatcher/omgångar som ställs in av StFF rapporterar vi som inställda.Vi skjuter inte fram, vi schemalägger inte om. Det blir helt enkelt färre matcher.

När StFF beslutar att spel ska återupptas startar man serien från det datumet och den matchen som ligger närmast framåt.

De nya rekommendationerna understryker vikten av att hålla fysiskt avstånd till varandra. Idrottsföreningar kan dock fortsätta träna – så länge de följer Folkhälsomyndighetens riskbedömning, rekommendationer för idrott och träning

SeniorserierPlan B – vid färre än 5 uppskjutna omgångar

Matcher i omgång 1-4 som blir uppskjutna på grund av beslut från StFF, planeras in under de fyra första helgerna efter seriens slut eller som veckoomgångar under hösten.

Plan C – vid 5 eller fler uppskjutna omgångar

Vårsäsongen stryks. Endast enkelmöten på hösten.

Ösmo Fotboll fortsätter sin träningsverkamhet tills andra direktiv kommer!


Uppdatering Covid-19
2020-03-27 22:16

Information gällande matcher och serier från StFF och SvFF.

Vi får just nu väldigt många frågor angående matcher och cuper och vad som gäller, nu när är allt är dagar från att äntligen komma igång.

Igår beslutade StFF att samtliga matcher på barn och ungdomsnivå skall spelas enligt plan. Detta gäller bl.a. alla ”sanktan” matcher och kvalserier inom StFFs regi.

 

// Svenska Fotbollförbundet har publicerat en krisplan för den nationella fotbollen, där finns bl a att läsa hur varje enskild nationell serie behandlas. Förbundsstyrelsen har enats om rekommendationer till distrikten, som vägledning för den regionala och lokala tävlingsverksamheten. Tills vidare sker ingen ändring i StFF:s verksamhet, information publiceras direkt när eventuella beslut är tagna.

 

Den förhöjda risknivån för spridning av Coronaviruset har olika påverkan för Stockholmsfotbollens aktiviteter. StFF:sledningsgrupp stämmer av rådande läge varje dag och informerar löpande. Utgångspunkten är de nationella rekommendationerna som regelbundet ges och uppdateras, SvFF:s riktlinjer och RF:s riktlinjer samt att alla individer har ett ansvar att följa dessa och i tillägg göra en egen bedömning om deltagande.

 

Rekommendationerna är att utomhusaktiviteter bör fortsätta och är man symptomfri och i övrigt frisk, kan man träna som vanligt.//

Hela informationen går att läsa här: http://www.stff.se/arkiv/2020/03/uppdatering-covid-191/

Omklädningsrummen stänger
2020-03-15 14:02
Fotbollsträning utomhus kan fortsatt genomföras enligt förbundens rekommendationer. 

Dock skall omklädningsrum undvikas att nyttjas.
Från och med måndag 16/3 stänger vi omklädningsrummen tills vidare.
Lagen samlas och avslutar sina träningar på planen

Vi ska inte boka in nya matcher eller aktiviteter om vi inte behöver. Redan inplanerade matcher kan genomföras med gemensam överenskommelse mellan lagen som ska spela. 
Vi ska om möjligt undvika övriga sammankomster som cuper, träningsmatcher, träffar, möten, utbildningar m.m 
Cuper som ej anordnas av oss men som vi är bokade till avråder vi att delta på i dagsläget. 

Ösmo GIF FK Styrelse


info om Coronas inverkan på vår verksamhet
2020-03-13 21:30

ÖSMO GIF FK STÄLLER IN SAMMANKOMSTER SOM INTE ÄR FÖRENINGSKRITISKA.

Enligt senaste informationen från Svenska fotbollsförbundet (SvFF) kommer här nya rekommendationer gällande riktlinjer med anledning av Coronautbrottet.

Detta är nu en samhällsåtgärd – vi måste alla bidra till att dämpa spridning av coronaviruset.

Ösmo Fotboll tar därför beslut om att skjuta upp inplanerade sammankomster enligt nedan:

- Ledarträff med Sportgrupp nu på söndag – skjuta upp tills vidare

- HLR 24-25 - skjuts upp

- Speldag 21/3 – skjuts upp

- P10/12 cup – skjuts upp

- Ledarträff / Årsmöte – skjuts upp

Har ni frågor eller funderingar så kontakta oss i styrelsen på info@osmofk.se


SvFF har därför tagit fram riktlinjer och rekommendationer till stöd för föreningar, distriktsförbund och andra berörda parter.

Förhållningssättet i rådande läge är att anpassa vår verksamhet och vidta de åtgärder som situationen kräver. De beslut vi tar baserar vi på den information som finns tillgängligt, och på regeringens och ansvariga myndigheters direktiv. Samtidigt är vi medvetna om att situationen förändras hela tiden och att vi kan behöva ompröva ställningstaganden.  Alla vi som tillsammans är svensk fotboll har också ett ansvar att upprätthålla och fortsätta att driva vår verksamhet i den utsträckning situationen tillåter. DERAS BEDÖMNING JUST NU ÄR ATT DET FORTFARANDE ÄR MÖJLIGT ATT SPELA OCH TRÄNA FOTBOLL, BÅDE PÅ SENIOR- och UNGDOMSNIVÅ.

 Däremot avråder vi från alla typer av möten och sammankomster som inte är direkt verksamhetskritiska.

Vad gäller övrig förbunds- och föreningsverksamhet – t.ex. årsmöten, utbildningar, konferenser och övriga möten och träffar – fattas beslut av berört förbund och förening. SvFF:s skarpa rekommendation är att möten, som inte är nödvändiga för att verksamheten ska kunna fortgå, ska skjutas upp eller hållas via video- eller telefonkonferens. Detta gäller även årsmöten, där rådande extraordinära situation motiverar avsteg från vad som är reglerat i förbunds och förenings stadgar.

Läs SvFF:s beslut, riktlinjer och råd här


Nyheter från våra lag
 
Stöd Ösmo GIF fotboll
Huvudsponsor
Silversponsor
1935Klubben
Samarbetspartners

Väder Ösmo

Följ Ösmo Fotboll