Seger mot Hammarby IF
2023-05-27 17:08
Dagens trupp: Ella, Emilia, Lilyan, Leonie, Alva, Elvira, Felicia L, Felicia D. Meliha, Shirin, Lova, Shulamit, Tilda, Viola.

Idag blev det tre poäng borta på Kärrtorps IP mot Hammarby IF. Vi mötte deras fjärde damjuniorlag, Hammarby har två lag i DJ-1, ett lag i DJ-2B och så ett lag i vår serie, DJ-3B. Eftersom det är fri representationsrätt inom föreningens lag så visste vi inte riktigt vilket motstånd vi skulle få möta i dagens match.

I förra årets bortamöte på våren förlorade vi med 9-1, då hade Hammarby bland annat plockat in en 07:a som idag spelar i landslaget. Medan vi i höstens hemmamatch vann med 2-0 mot ett motstånd som var på våran nivå.

Dagens match inleddes lite trevande och lagen byter chanser med varandra. I den sextonde minuten gör vi 1-0. Efter några korta passningar på egen planhalva slår Lova en längre passning som Shirin tar emot innan hon med ett snyggt instick friställer Elvira bakom backlinjen, Elvira placerar bollen bredvid målvakten. Dessvärre så kvitterar Hammarby direkt efter avspark, deras vänsterytter löper förbi vår spelare och kan skjuta in bollen lågt vid stolpen. Vi tar dock tillbaka initiativet i matchen efter kvitteringsmålet och har flera fina chanser att ta ledningen, men Hammarbys målvakt lyckas freda sitt mål halvleken ut.

I andra halvlek så är det Ösmo som har klart flest fina målchanser och i femtionde matchminuten gör Felicia L 2-1. Elvira kommer fri med målvakten, efter att ha drivit upp bollen på vänsterkanten. Hon avslutar från nära håll på den utrusande Hammarbymålvakten, som lämnar en retur rakt ut till Felicia som enkelt kan skjuta in bollen i mål med en fin båge över den liggande målisen. 3-1 kommer i den femtioåttonde minuten, Shirin får bollen av Elvira på straffområdeslinjen med en mittback i ryggen. Hon vänder åt fel håll och får ett avslut med vänsterfoten,  men skottet sitter otagbart för målvakten i bortre burgaveln. 4-1 följer sedan i den sextionde minuten efter att Shirin serverat Felicia D ett guldläge med en friställande passning in bakom Hammarbys backlinje, Felicia D kan enkelt panga in bollen bakom Hammarbys målvakt. I cooling breaket så bestämmer tjejerna sig för att spika igen bakåt, vilket de även lyckas med. Hammarby har två frisparkar i fina lägen men lyckas inte förvalta dem. Vi har också några chanser, men Hammarbys målvakt står för flera fina räddningar.

Idag hade vi hjälp från F0809 - tack till Meliha, Shulamit och Tilda för att ni ville spela med oss!