SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Bli medlem i Ösmo GIF Fotbollklubb
BLI MEDLEM!
Välkommen till Ösmo GIF Fotboll
Ösmo GIF Fotboll är idag en av Nynäshamns kommuns största idrottsföreningar med fler än 550 medlemmar varav ca 50 ledare.
 
Med våra fina värderingar är vi en förening att vara stolt över. Vi verkar för att skapa de bästa förutsättningarna att utveckla så många fotbollsspelare som möjligt så länge och så bra som möjligt.
 
Ösmo GIF Fotboll:s värdeord är: 
GLÄDJE, RESPEKT, LÅNGSIKTIGHET och ENGAGEMANG.
Sponsorer till Vattenflaskor
2023-01-23 09:14

Föreningen håller som bäst att ta fram nya vattenflaskor till alla våra lag. Vi söker därför efter sponsorer som vill synas på våra vattenflaskor. Det är ett ypperligt tillfälle då exponeringen blir på 1500 flaskor som följer med på bortamatcher, cuper, träningsläger etc. Vi har plats för upp till 3 sponsorer och 2 platser finns just nu lediga.

 

Kontakta vår materialansvarig Petri Lehtimäki för mer information och detaljer! Först till kvarn...

 

mail: materialansvarig@osmofk.se

 

Föreningscertifikat 2023
2023-01-09 15:48

StFF utfärdar föreningscertifikat där varje klubb som deltar i S:t Eriks cupen förbinder sig till följande:

 

1. Fotbollens spela lek och lär och dess riktlinjer

2. Stockholmfotbollens "Spel- och startgaranti"

3. Bra och respektfullt matchklimat

4. Filmning av matcher

 

Se bilden för mer information, årets punkt "Filmning av matcher" bör särskilt beaktas.

 

//Styrelsen

2022 lider mot sitt slut...
2022-12-15 10:13
Ladda album (+11 bilder) >>

...och jag som ordförande reflekterar lite över året som varit.

 

Ösmo Fotboll är för mig är en ideell förening som har en oerhört stark lokal förankring i orten Ösmo. På Ösmo IP samlas varje dag barn och ungdomar som vill spela boll, utveckla sina skott, träna på sin passning eller bara få hänga med sina kompisar. Våra lag i föreningen sprider glädje till så många barn och därigenom också till dess föräldrar, mor- och farföräldrar och annan släkt. Vi är idag en bra bit över 500 medlemmar i vår klubb och vi fortsätter att växa! 

 

Grunden i vår förening har många företrädare till mig lagt och jag har fått förtroende att förvalta och utveckla den vidare tillsammans med styrelsen. Allt vi gör i klubben genomsyras av våra värdeord ”Glädje, Respekt, Långsiktighet och Engagemang”.

Våra värdeord som våra fantastiska ledare har som grund och som dom lär vidare till våra barn och ungdomar syns verkligen! Vi har lag som har tomteverkstad och skapar julklappar till hemlösa, vi har lag som städar Sverige, vi har lag – vars föräldrar nattvandrar på orten, alla ni som ställer upp på Ösmo Marknad, alla lag som säljer bingolotter, kläder, ljus och blommor.
Allt det här ger ringar på vattnet i vårt samhälle. Positiva ringar!

 

Vi har i princip kunnat genomföra ett år i full kapacitet efter pandemin. Föreningscup, Lira blå gult, tjejcamp, speldagar, våffelcup, Old n Gold, årsfest för ledare, padelevent etc. Vi har fått nytt matchställ. Vi har skapat rollen ledaransvarig som tar det övergripande ansvaret för våra ledare i deras roll och utbildning som följer vår ”Gul-svarta” tråd. Evenemangsgruppen har gjort ett fantastiskt jobb med olika arrangemang, Vi har en ny materialansvarig som krigat hårt och ni har också utsett årets ledare – Conny Norberg!

 

Ösmo Fotboll är en breddklubb – Det är därför vi lanserat ett utvecklingslag i år, det har gett ett eko inom fotbollsvärlden eftersom vi valt en modell som egentligen inte finns (går numera under arbetsnamnet ÖSMO-modellen)! Vi går i bräschen för något helt nytt och spännande!

 

Från styrelsens håll har vi försökt fokusera på hjärtat i föreningen, fotbollen. Vi jobbar stenhårt mot kommunens politiker för att försöka få till en till plan bakom klubbhuset. Det är dock inte helt enkelt, eftersom den ytan (gamla hockeyrinken) inte ingår i vårt arrende. Kommunen har dock muntligen gått med på att vi ska få tillgång till ytan i minst 5 år. Antalet år beror på utvecklingen av Ösmo som pågår parallellt och vi vet inte riktigt hur Ösmo IP kommer se ut eller var Ösmo IP kommer finnas i framtiden,

men var så säkra att vi jobbar på det för att det ska bli så bra som möjligt!

Vi har till och med en konstgräsmatta på gång, nu väntar vi på svar från kommunen på både ytan och ekonomiskt stöd för att kunna gå vidare med en till plan. Mer spelyta är akut för att vi ska kunna dels växa, dels ge kvalitativ utbildning till våra spelare.

 

Jag vill tacka alla ni som ställer upp för klubben. Ni som ger Er värdefulla tid till klubben! Utan er – ingen klubb!

 

Jag vill nu tillönska Er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År så ses vi återigen 2023!

 

Mikael Holmberg
Ordförande Ösmo GIF Fotboll

Och så var det här med el..
2022-10-14 10:37

Det har väl inte gått någon förbi att det finns ett visst bekymmer med rusande elpriser i vårt land. Det här drabbar även oss. Vi har snart spenderat 400.000 SEK på elräkningar i år, vilket är mer än en fördubbling jämfört med förra året samma period. Vi måste se oss om för att spara el med målet att minska de skenade kostnaderna.

 

Vi undersöker om vi kan minska värmen med ett par grader i våra inomhusmiljöer, vi undersöker också om vi kan stänga av ena varmvattenberedaren för att minska kostnader (=kortare duschar) osv.

 

Däremot behöver vi hjälpas åt att spara energi på IP. En enkel åtgärd är att se till att ytterdörren till omklädningsrummen och cafeterian alltid är stängd. En annan är att vi hjälps åt att släcka lyset på planen när den inte används.

 

Om våra kostnader fortsätter skena vad det gäller el så kanske mer drastiska åtgärder måste införas såsom att helt enkelt stänga duschar osv. Vi hoppas dock att vi inte behöver det.

 

//Styrelsen

ÖSMO GIF Fotboll bildar U-16 lag!
2022-10-06 19:20

Vi sjösätter ett pilotprojekt som innebär förändringar initialt på pojk/herr sidan (på sikt, när underlag finns kommer även flick/dam sidan att förändras). Pilotprojektet är en del av den omarbetning av ”Gul-svarta tråden” som ledaransvarig utvecklar och ansvarar för.

Förändringarna innebär att vi lanserar ett U-16 lag med spelare från P06/07 och P08 till en början. Ett juniorlag bildas av främst P05 samt ett C-lag.

 

U-16 

Underlaget (både antal och kompetens) i P06/07 och P08 är mycket god och beror främst på välutbildade tränare/ledare som gett spelarna en fantastisk utbildning, vi ser också att P09 har ett mycket gott underlag samt hög kompetens bland sina ledare vilket borgar för fortsatt tillströmning av välutbildade spelare till U-laget på sikt. Det är grunden som möjliggör vår satsning med ett U-lag som skall konkurrera med andra U- och Akademilag runtom i Stockholm. Spelare som blir uttagna till U-laget kommer fortsättningsvis tillhöra sitt ordinarie lag (samt träna tillsammans och spela match när möjlighet ges) men kommer få extra träningstid och prioriteras att spela matcher med U-laget.

Det kommer rekryteras ledarstab till U-laget och målsättningen är att ledarstaben är på plats efter nyår och att U-laget är redo för start inför säsongen 2023. Vi kommer inte ta in spelare externt direkt in i vårt U-lag. Vill man få chans att kvalificera sig till U-laget måste man alltså först ingå i det lag man tillhör åldersmässigt.

 

Lagen P06/07 och P08 kommer fortsättningsvis bedriva sina lagverksamheter som vanligt.

 

Juniorlag

P05 kommer ingå i Juniorlaget som spelar i egen serie.

 

C-lag

De spelare som önskar fortsätta med fotboll, när ålderslagen upphör, men inte med samma krav som Seniorlag, U-lag och Juniorlag bereds plats i C-laget för fortsatt träning samt matchspel på adekvat nivå.

 

Mer information kring dessa förändringar kommer komma samt andra nyheter som kommer under 2023.

 

Styrelsen och ledaransvarig

BLI MEDLEM!
Nyheter från våra lag
 
Stöd Ösmo GIF fotboll
Huvudsponsor
Silversponsor
1935Klubben
Samarbetspartners

Väder Ösmo

Följ Ösmo Fotboll