SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Gothia cup - dag 5, 6 & 7
2023-07-22 00:30
Bilder från Liseberg, dag 5

Torsdag 20 juli - dag 5

Vi inledde dagen med att åka och heja på Ösmokillarna, som spelade trettiotvådjedelsfinal i A-slutspelet mot Monte Libano från Brasilien. Killarna ledde med 1-0 till slutminuten när det brasilianska laget kvitterade på hörna. Sedan följde ett dramatiskt avgörande på straffar där Ösmo missade sin sista straff vilket gjorde att det brasilianska laget gick vidare till sextondelen.

 

Sedan åkte några av oss till Hisingen o hejade på Älvsjö AIK i G16, som är tidigare Ösmospelaren Ellen Håkans nya lag. De vann med 5-2 över ett lag från Singapore. Tyvärr så förlorade de sedan i nästa omgång.

 

Därefter mötte vi upp övriga tjejerna i vårt lag för att heja på Nifens 09-tjejer i deras kvartsfinal i G15. Dessvärre så förlorade även dom sin match på straffar efter att ha hämtat upp underläge tre gånger under ordinarie tid.

 

Vi åkte hem o förberedde oss för vår match i B-slutspelet mot Mavericks SC från norra Kalifornien i USA. Det var bra stämning när vi åkte från vår bas på Rosendalsskolan. På resan till Kviberg så spelades det hög musik och sjöngs med till låtarna. När vi kom fram så visade sig matcherna vara kraftigt försenade. Så istället för att ha 30 minuter kvar till match så behövde vi vänta över 90 minuter. Vid matchstart hade solen börjat gå ner och det började sedan skymma i andra halvlek. Vi hade enormt stöd av Ösmokillarna och Nifentjejerna. Amerikanskorna tog ledningen med 1-0 i andra halvlek, vi hade svårt att skapa några riktiga farligheter så resultatet stod sig tiden ut. Analysen efteråt är att den långa väntan ledde till pyspunka och vår fina laddning rann ur oss. Även avstängning och skador gjorde det svårt för oss att komma upp i nivå. Vi kom hem sent, så det var nog bra art vi inte gick vidare för nästa match spelades ungefär 8 h efter att vi kommit i säng.

 

Fredag 21 juli - dag 6

Eftersom vi är utslagna ur Gothia cup har vi matchfritt. Dagen spenderades istället på Liseberg tillsammans med Ösmokillarna, vi träffade även på Nifentjejerna där. De flesta av oss tog även chansen att kolla på semifinaler på Heden i både kill- och tjejturneringen. En bra dag avslutades med rejäl nedblötning för vissa av oss i Flumeriden och andra var lyckosamma på chokladhjulen. Lagledare Linda vann en stor mjölkchoklad precis innan vi gick för att åka spårvagn hem till vår sista natt på basen. Imorgon väntar hemresa efter årets Gothia cupäventyr. 

 

Lördag 22 juli - dag 7

 

Efter packning och frukost samt städning av vårt klassrum så körde bussen oss till Gamla Ullevi för att kolla in A-slutspelets finaler. Vi valde platser högt upp under taket då det var risk för skurar, där fick vi en fin överblick över spelet. Men det blåste en kylig vind o många frös då de lämnat jackorna på bussen.

Vi fick se flera bra matcher, bland annat Nor Cal mot Minnesota Thunder i G17E och Right to dream mot AIK. Båda matcherna var underhållande, men helt olika. Minnesota var effektiva i sina avslut och vann rättvist med 5-1. AIK tog tidigt ledningen genom framtidslöftet Jonah Kusi-Asare (pappa Jones Kusi-Asare blev svensk mästare med Djurgården 2005), därefter kvitterade Right to dream i mitten av första halvleken. När alla väntade på straffavgörande så gjorde Right to dream 2-1 och vann även dom rättvist. Efter dessa matcher gick vi till bussen som körde oss säkert hem till Ösmo IP dit vi anlände strax innan midnatt.


Nyhetsarkiv
Gothia cup - dag 42023-07-19 23:48
Gothia cup - dag 32023-07-18 23:22
Seger mot IFK Haninge 2023-06-14 01:25
Seger mot Hammarby IF 2023-05-27 17:08
Oavgjort mot Boo FF 2022-10-15 17:58
Inför seriepremiären 2022-04-12 17:07
Höstsäsong2017-08-15 17:36
Första sanktan matchen!2016-04-23 13:23
 
Stöd Ösmo GIF fotboll
Huvudsponsor
Silversponsor
1935Klubben
Samarbetspartners

Väder Ösmo

Följ Ösmo Fotboll