Aktivitetsinfo: Flyttad match från söndagen 29/5
Bra spel men inga poäng i returen mot Essinge IK
2022-10-01 20:10
Dagens kämpar

Idag spelade Ösmo GIF:s damjuniorer borta mot Essinge IK på Bromstens IP, det blev därmed längsta resan i 07-serien. På hemmaplan för några veckor sedan blev det 3-3.

Som vanligt i 07-serien, så hade vi utöver våra tjejer födda 2007, förstärkt truppen med två tjejer födda 2006, tre tjejer födda 2008 och en tjej född 2009.

Vid matchstart, fint höstväder med värmande sol och knappt någon vind. Perfekta förhållanden för fotboll. Vi inleder piggt, Elvira kommer fram fint på högerkanten och tar sig in i straffområdet, men skottet ur snäv vinkel går utanför i burgaveln. Vi har sedan ytterligare ett skott utifrån som går utanför målet, innan vi i första halvleks slutminuter får en straff efter att Elvira blivit nerdragen i ett vänsterläge. Dessvärre slås straffen i ribban och returen tar målvakten. Rackarns osis, 1-0 ledning hade suttit fint där precis innan paus.

På halvtidsvilans snack lyfte vi fram det positiva, nämligen att alla hade kämpat väl och att vi lyckats komma fram på kanterna flera gånger som gett oss ett par avslutslägen. Vi hade också lyckats hålla nollan genom starkt försvarsspel.

I andra halvlek så får Essinge frispark strax utanför straffområdet, bollen skjuts i en båge över vår målvakt till 1-0. Därefter böljar spelet fram o tillbaka, vi skapar några chanser men får inte utdelning på dem. Essinge kommer också till några avslut, de har bland annat ett skott i stolpen. Vi lyckas, med viss ansträngning, neutralisera deras två anfallare i stort sett matchen igenom. I slutminuten så bjuder vi dem på 2-0 genom en misslyckad inspark som går rakt på en fristående Essingeforward som skjuter bollen i mål.

Vi tar med oss att vi lyckas freda vårt mål från egentliga spelmål, vilket till stor del beror på att alla kämpade väl i försvarsspelet hela matchen igenom. I anfallspelet lyckas vi allt oftare få ut bollen på kanterna och kan därifrån spela oss fram till straffområdet.

Beröm till alla spelare, men extra plus till Leonie och Alva för en stark försvarsinsats mot Essinges två forwards.

Redan imorgon är det dags för nästa match, då möter vi Stureby SK hemma på Ösmo IP kl 15:00 i DJ-serien.